Acasă Social Prezenta de 99% la prima proba a simularii bacalaureatului, la Suceava

Prezenta de 99% la prima proba a simularii bacalaureatului, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Prima evaluare din cadrul primei etape a simulării examenului de bacalaureat din 2013, cea la limba şi literatura română, care a avut loc luni, 18 februarie 2013, s-a bucurat de o prezenţă de 99% din partea elevilor suceveni, a declarat pentru NewsBucovina.ro, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laura Hacman. Potrivit acesteia, la examen s-au prezentat 6.493 de elevi din clasa a XII-a înscrişi în învăţământul de stat şi 100 de elevi care învaţă la particular. “Pe parcursul examenului de astăzi, nu au avut loc incidente. Se pare că elevii au fost foarte încântaţi de subiecte”, a subliniat Hacman.

simulare BAC



FOTO: http://cronicavj.ro

Reamintim că pentru a-i ajuta pe elevii suceveni să obţină rezultate mai bune la examenul de bacalaureat din acest an, IŞJ Suceava organizează două etape de simulare, ale căror note vor fi trecute în catalog.

Luni, 18 februarie 2013, a avut loc prima testare a simulării, cea la limba şi literatura română, urmând ca în data de 20 februarie, elevii să susţină testarea la matematică sau istorie, în funcţie de profil. În data de 22, va fi simulată proba E a examenului de bacalaureat, la una dintre discipline, în funcţie de specializările elevilor. “La această probă, vom lăsa elevii să aleagă disciplina la care vor susţine testarea. Încercăm să orientăm şi să consiliem elevii cu ajutorul profesorilor, în ideea de a fi capabili să îşi aleagă disciplina de examen pentru cea de-a treia probă”, a declarat adjunctul IŞJ Suceava, Gabriela Scutaru, în cadrul unei conferinţe de presă.

În ce priveşte cea de-a doua etapă de simulare pentru examenul de bacalaureat, aceasta se va desfăşura în intervalul 13-17 mai. Din nou, vor fi trei zile de evaluare, la limba şi literatura română, matematică/istorie, plus o disciplină la alegere.

“În urma primei evaluări, vom analiza rezultatele obţinute. Poate că va fi un semnal de alarmă şi pentru elevi, profesori, părinţi şi atunci mai lăsăm o perioadă de timp până la cea de-a doua simulare, în care elevii să îşi poată îmbunătăţi performanţa şi evident să urmărim dacă vom obţine un progres, ceea ce noi, evident, aşteptăm”, a explicat adjunctul IŞJ Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version