Alte cinci sectii ale Spitalului Judetean Suceava au fost reabilitate si modernizate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Spital

La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava au fost recepţionate, luni, lucrările de reabilitare şi modernizare a altor cinci secţii. Este vorba despre secţiile de Pediatrie, Oftalmologie, Reumatologie, Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie. „În cadrul strategiei de dezvoltare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, reorganizarea, reabilitarea şi modernizarea secţiilor în conformitate cu normele şi standardele prevăzute de legislaţia în vigoare sunt o prioritate, având ca scop asigurarea unor condiţii de spitalizare moderne, europene, cât şi dezvoltarea şi eficientizarea serviciilor medicale acordate pacienţilor”, a declarat managerul principalei unităţi spitaliceşti din judet, ec. Vasile Rîmbu.

El a precizat că valoarea totală a lucrărilor de amenajare, reabilitare şi modernizare excutate la primele trei secţii a fost de 964.618 lei, din care 508.115 lei la Secţia Pediatrie, 400.845 lei la Secţia Oftalmologie, respectiv 55.845 lei la Secţia Reumatologie.

Totodată, potrivit directorului SJU Suceava, a fost finalizat şi proiectul „Lucrări civile de reabilitare a secţiilor de Obstetrică şi Neonatologie”, finanţat de Banca Mondială. Proiectul cuprinde lucrări de reabilitare a secţiilor de Obstetrică şi Neonatologie şi a constat în recompartimentări, finisaje, tâmplărie şi modernizare instalaţii, dotări utilaje şi echipamente.

Prezent la inaugurarea secţiilor reabilitate, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a apreciat faptul că Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava devine un spital cu caracter regional, care oferă standarde de calitate şi de dotare de nivel european, merit pe care l-a atribuit conducerii unităţii spitaliceşti, dar şi Ministerului Sănătăţii, Consiliului Judeţean, Primăriei Suceava, dar şi medicilor. „Dorim să putem continua finanţarea acestei unităţi etalon pentru Suceava, pentru judeţ”, a declarat Nechifor.

La rândul său, directorul Spitalului Judeţean, Vasile Rîmbu, a precizat faptul că în primul trimestru al anului 2013 are de gând să renoveze Secţia ORL a spitalului, despre care spune că „este cea mai văduvită”. „Această secţie este la fel de importantă ca şi celelalte, în contextul în care trebuie să refacem circuitele şi blocul operator specific acestei specialităţi. Avem de gând să mutăm locaţia actuală a farmaciei situată în prezent la etaj, din cauza faptului că operaţiunea de aprovizionare şi distribuţie a medicamentelor este îngreunată”, a afirmat Rîmbu.

Prezent la eveniment, primarul Sucevei Ion Lungu, a spus că Primăria intenţionează să aloce, lunar, suma de 300 de milioane lei pentru Centrul de Cardiologie şi Radiologie Intervenţională care funcţionează actualmente la nivelul spitalului sucevean.

 


Intră acum și în grupul de