Participare numeroasa la etapa judeteana a concursului “Martisorul – simbol al renasterii si sperantei“


Intră acum și în grupul de

Sala “Ștefan cel Mare” din incinta Palatului Administrativ Suceava a găzduit sâmbătă, 2 martie 2013, etapa judeţeană a Concursului Mărtişorul – simbol al renaşterii și speranţei,  iniţiat de Organizaţia Județeană a Femeilor Social Democrate Suceava (OFSD).

La manifestare au participat 100 de copii din localitățile: Cacica (Pîrteştii de Sus), Pîrteştii de Jos, Todireşti, Zamostea, Zvoriştea,  Milişăuţi, Grăniceşti, Pătrăuţi, Şcheia (Mihoveni), Moara, câte zece copii din fiecare localitate. Participanţii au vizitat în prealabil Muzeul de Ştiinţele Naturii şi Muzeul de  Istorie, iar la ora 12:30 au fost aşteptaţi în incinta Consiliului Judeţean Suceava.

Evenimentul s-a bucurat de componenţa în prezidiu a următorilor membri: Cătălin Nechifor, preşedintele Partidului Social Democrat Suceava şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Oana Pintilei, vicepreşedintele OFSD Suceava, Mirela Danubianu, lector doctor universitar în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Gabriela Mihai, director al Școlii Generale Nr.1 Suceava și Mihaela Prelipcean, profesor la Şcoala Gimnazială  „Nicolae Popinceanu” din Mihoveni.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Cătălin Nechifor a ţinut să îi felicite pe toţi participanţii pentru lucrările realizate întrebându-i a cui a fost cel mai frumos mărţişor. În acel moment toţi copii au ridicat mâna pentru a răspunde  la întrebare.

“Martisorul – simbol al renasterii si sperantei“

„Mulțumesc cadrelor didactice, primărilor și părinților care v-au ajutat în această idee de proiect, implicit celor care au pornit această acțiune. Acesta este tipul de activitate pe care ni-l dorim pentru a promova creativitatea, spiritul nostru profund pe care îl regăsim la voi, cei mici. Sunteți la vârsta la care puteți da foarte mult din suflet și iată că inima voastră este astăzi aici, la Consiliul Județean Suceava”, le-a transmis Nechifor copiilor prezenți la acțiune.

Criteriile după care s-au acordat premiile sunt: ingeniozitatea materialelor folosite în confecţionarea mărţişorului, originalitatea temei mărţişorului, dificultatea creaţiei mărţişorului, estetica şi calitatea execuţiei lucrării.

Cel mai aşteptat moment a fost cel al înmânării premiilor. Copii au fost emoţionaţi, dar în acelaşi timp curioşi de cadourile pe care urmau să le primească.

Premiul I a fost acordat elevului Călin Semeniuc de la Şcoala Gimnazială din oraşul Milişăuţi, deoarece a întrunit toate criteriile impuse de acest concurs. Premiul II a fost înmânat elevei Teodora Meşteriuc de la Şcoala Gimnazială Pătrăuţi, iar Premiul III s-a acordat elevului Florin Ungureanu de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Popinceanu” din Mihoveni.

Organizatorii  au mai  acordat şapte premii, pentru: cel mai ingenios mărţişor, cel mai frumos mesaj, originalitate, mărţişorul Eco, mărţişorul Patriot, mărţişorul Tradiţional, precum şi pentru cea mai complexă lucrare. Toţi cei 10 premianţi au primit cadouri constând în rechizite şcolare.

“Martisorul – simbol al renasterii si sperantei“

De asemenea, precizăm că toţi cei 100 de beneficiari au primit diplome de participare la Etapa Judeţeană a concursului organizat de OFSD, precum şi dulciuri.

Atât cadrele didactice, cât şi elevii şi-au manifestat mulţumirea că au fost implicaţi în acest proiect exprimându-şi dorinţa ca acest gen de manifestare să devină tradiţie.

Mărţişoarele urmează să fie expuse în perioada 4 – 8 martie 2013, în incinta Iullius Mall Suceava, pentru a putea fi admirate de către suceveni.

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de