Studentii economisti ai USV se intalnesc cu reprezentantii Comisiei Europene


Intră acum și în grupul de

Reprezentanţa Comisiei Europene în România (RCE) organizează luni, 11 martie, de la ora 11.00, o acțiune cu studenții suceveni din cadrul Facultății de Științe Economice și Administrație Publică a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (corpul E, parter, sala E 005), informeaza intr-un comunicat de presa, Ioana Marchiş, consilier comunicare RCE.

Potrivit acesteia, in cadrul întâlnirii, studenții vor afla detalii despre concursul de eseuri pe tema „România 2020 în contextul guvernanţei economice europene”, competiție care îi încurajează să își exprime viziunea despre subiecte europene de actualitate, precum Bugetul UE 2014 – 2020 sau creșterea economică și crearea de noi locuri de muncă.

USV Simpozion

„Prin participarea la acest concurs, studenții la facultățile cu profil economic sau de relații internaționale pot câștiga 3 iPad-uri de ultimă generație, finaliștii urmând a fi premiați în cadrul unei ceremonii organizate în București, la sediul RCE.

Concursul de eseuri adresat studenţilor şi masteranzilor la facultăţile cu profil economic sau de relaţii internaţionale este parte a campaniei de informare la nivel național „Forum European”, organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Campania include și organizarea unei serii de evenimente pe teme de guvernanţă economică în 12 oraşe din România, obiectivul fiind generarea unor dezbateri împreună cu oameni de afaceri, ziariști, studenți, profesori, reprezentanți ai societății civile despre soluțiile redresării economice la nivel european și la nivel național”, a explicat Ioana Marchiş.

Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România reprezintă Comisia Europeană în România şi asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României. Viziunea Reprezentanței este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea RCE este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.

 

 


Intră acum și în grupul de