Prezenta de 96,37% la Suceava, la prima proba a simularii examenului de Evaluare Nationala

Laura Hacman

Prima probă a simulării Evaluarii Naţionale, cea la limba şi literatura română, s-a bucurat o prezenţă de 96,37% din partea elevilor care în curând vor finaliza ciclul gimnazial.

Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laura Hacman, la nivelul judeţului Suceava, funcţionează 368 de clase a VIII-a, ce numără 7.675 de elevi. „În timpul testării ,nu au fost înregistrate evenimente neplăcute. Supravegherea elevilor a fost asigurată de cadrele didactice ce au în mod normal ore de curs la clasele la care s-a organizat simularea, conform orarului unităţii şcolare”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Hacman.

Precizăm că luni, 11 martie 2013, a avut loc simularare evaluării naţionale la limba şi literatura română, urmând ca joi, 14 martie, elevii să susţină proba la matematică.

Testările se susţin în condiţii identice celor de la examenul din vară, cu subiecte structurate asemănător, pentru ca elevii să se familiarizeze cu atmosfera de examen. Scopul acestui demers este realizarea unei diagnoze a stadiului de pregătire al elevilor.

La finalul evaluărilor, fiecare unitate şcolară va realiza statistici ale rezultatelor obţinute. Rezultatele vor fi analizate în cadrul consiliilor profesorale din şcoli şi vor fi prezentate părinţilor.

Pentru evaluarea naţională, calendarul prevede ca înscrierea şcolarilor să aibă loc în intervalul 17-19 iunie 2013.

 

loading...