Liceenii suceveni, invitati sa participe la Concursul de eseuri „Scrisoare pentru Basarabia”

Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și Consiliul Național al Elevilor lansează, începând cu data de 22 martie 2013, o campanie  de promovare a valorilor identitare în rândul tinerilor sub sloganul TU AL CUI EȘTI?, informează într-un comunicat de presă, Daniela Bejinariu, reprezentant al Biroului de Presă adin cadrul Consiliului Judeţean al Elevilor Suceava.

Potrivit sursei citate, în cadrul acestei campanii vor fi promovate în rândul tinerilor liceeni din România, principalele evenimente ale istoriei românilor și relevanța lor, simbolurile naționale românești, precum și alte elemente de cultură și civilizație românescă care pot întări, prin cunoașterea lor, sentimentul apartenenței la un set de valori comune și mai ales al mândriei de a fi român.

Scrisoare pentru Basarabia

Primul proiect din cadrul acestei campanii se referă la popularizarea, în rândul liceenilor, a semnificației datei de 27 martie 1918 și se va desfășura sub forma unui concurs de eseuri online cu tema “SCRISOARE PENTRU BASARABIA”. Tinerii liceeni din România sunt invitați să compună un eseu de maxim 6.000 de caractere, sub forma unei scrisori pentru românii din stânga Prutului, pe care să-l încarce online, pe platforma alcuiesti.ro, creată special în acest scop.

În document se arată că, organizatorii vor oferi participanților la concurs 5.000 de exemplare din volumul “200 de ani de istorie a românilor dintre Prut și Nistru”, coordonat de academicianul Ioan Aurel-Pop, precum și trei mari premii constând în 3 laptopuri de ultimă generație.

Regulamentul Concursului:

Cerințe: elaborarea unui scurt eseu , de maxim 6.000 de caractere, cu tema, SCRISOARE PENTRU BASARABIA.

Perioada de desfășurare: 22 martie – 20 aprilie – transmiterea eseurilor de către participanți; 21 aprilie – 1 mai – publicarea online a eseurilor și votul publicului;

10 mai  – anunțarea câștigătorilor.

Modalitate de înscriere: eseurile vor fi încărcate pe pagina de la următoarea adresă: www.alcuiesti.ro

Desemnarea câștigătorilor: Toate eseurile vor fi publicate pe pagina de internet a institutului în perioada 21 aprilie – 1 mai, unde vor putea fi votate de publicul larg.

Selecția câștigătorilor se va face în funcție de: numărul de voturi obținute de fiecare eseu – 50% şi de nota acordată de un juriu compus din reprezentanții Institutului și ai Consiliului Național al Elevilor – 50%

Lista câștigătorilor va fi publicată în data 10 mai.

loading...