Piata locurilor de munca, din ce in ce mai saracacioasa, la Suceava


Intră acum și în grupul de

loc de munca

Paleta locurilor de muncă disponibilă la nivelul judeţului Suceava este destul de limitată pentru şomerii care doresc să obţină un job  în perioada 11-18 aprilie 2013.

În continuare, cele mai multe job-uri vacante sunt cele destinate agenţilor de vânzări, 30 la număr, urmate de 10 job-uri destinate persoanelor necalificate din municipiul Rădăuţi.

Angajatorii din municipiul reşedinţă de judeţ oferă – cinci posturi pentru calificarea sudor, patru posturi pentru calificarea îngrijitor clădiri, trei posturi pentru barman şi trei pentru supraveghetor sală, două posturi pentru tâmplar universal, două pentru paznic, două pentru mecanic auto şi câte unul pentru calificările: amanetar, asistent social, asistent manager, coafor, consilier juridic, finisor lăcuitor mobilă lemn, instructor ergoterapie, montator tâmplărie de aluminiu şi mase plastice, programator şi recepţioner hotel.

Dacă în oraşul Gura Humorului există şanse de angajare doar pentru doi muncitori necalificaţi, în municipiile Fălticeni, Vatra Dornei sau Câmpulung Moldovenesc nu este semnalat niciun loc de muncă vacant.

Totuşi, situaţia pieţei muncii la sfârşitul lunii martie 2013 arată că rata şomajului înregistrat este de 5,8%, în scădere cu 0,36% faţă de luna trecută. „Evoluţia este specifică şi repetitivă pentru această perioadă a anului, în care tinerii absolvenţi finalizează studiile şi optează pentru începerea carierei profesionale. Numărul persoanelor din evidenţa agenţiei care s-au încadrat în cursul lunii martie a crescut cu 425 persoane faţă de luna trecută, de la 1.534 persoane la 1.959 persoane.

În baza de date a agenţiei sunt înregistraţi 1.4384 şomeri, din care 77% sunt persoane cu nivel de instruire primar, 18% persoane cu studii liceale şi postliceale şi 5% persoane cu studii superioare”, a informat Anca Capverde, purtător de cuvânt în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava.

 


Intră acum și în grupul de