Acasă Social Campania „Aducem Basarabia acasa” va fi lansata la Shopping City Suceava

Campania „Aducem Basarabia acasa” va fi lansata la Shopping City Suceava


Intră acum și în grupul de



Campania "Aducem Basarabia acasa"Peste 30 de ONG-uri circumscrise Platformei Civice „Acțiunea 2012″, care consideră că „Unirea României cu Republica Moldova se face treptat, prin legi”, care şi-a propus să strângă un număr de 200.000 de semnături pentru a promova un proiect de lege, lansează vineri, 19 aprilie 2013, de la ora 12.00, la City Gallery din incinta Shopping City Suceava, campania de strângere a semnăturilor și în oraşul Suceava.

Potrivit organizatorilor, proiectul de lege prevede printre altele: facilitarea procesului de obţinere a vizelor, o instituţie pentru gestionarea relaţiilor cu Republica Moldova în subordinea primului ministru şi o mai bună integrare a studenţilor basarabeni. Pe parcursul următoarelor patru luni, peste 1.000 de voluntari vor colecta semnături de susţinere a legii în cadrul campaniei Aducem Basarabia acasă.

“Deşi 116 parlamentari români şi-au anunţat intenţia de a sprijini iniţiativa asociaţiilor, ONG-iştii doresc să primească întâi validarea cetăţenilor. Aducerea Basarabiei acasă este o preocupare care vine de jos, dinspre popor şi va fi preluată de către parlamentari din întreg spectrul politic. Ţinem neapărat să colectăm aceste semnături pentru a arăta fraţilor basarabeni că noi, românii din ţară, nu i-am uitat niciodată.Unirea face puterea”, transmit susţinătorii acestei cauze.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version