Primarul Sucevei avertizeaza din nou ca orasul risca sa ramana fara apa calda (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

lungu 21

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a avertizat, miercuri, că locuitorii municipiului riscă să nu beneficieze de apă caldă în sistem centralizat dacă nu se achită cele peste 20 de milioane de lei datorii pe care le are populaţia la societatea de termoficare Termica SA.

Lungu a spus într-o conferinţă de presă că datoriile populaţiei către Termica SA se ridică la peste 20 de milioane de lei şi a remarcat că ritmul de încasare a facturilor a fost scăzut în aprilie faţă de primele trei luni ale anului.

Astfel, dacă în primele trei luni, se înregistrau încasări pentru energie termică de 3 milioane de lei, în luna aprilie s-au încasat doar aproximativ un milion de lei.

El a spus că Primăria a achitat un milion de lei pentru plata restanţelor Termica SA către societatea de distribuţie a gazelor naturale pentru ca în continuare să se poată livra apă caldă menajeră şi a stabilit şi un grafic de eşalonare la plată până în luna septembrie a 2,5 milioane de lei.

Primarul a subliniat că dacă populaţia nu va achita însă datoriile la Termica, situaţia s-ar putea înrăutăţi, existând riscul ca furnizarea apei calde menajere să fie oprită.


Intră acum și în grupul de