Lumina Harica a ajuns la Suceava si a plecat spre toate bisericile din judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă seara, cu o aeronavă, pe Aeroportul Suceava, de un reprezentant al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, de unde a fost preluată şi de reprezentanţi ai Mitropoliei Cernăuţiului şi Bucovinei şi ai Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Preotul Cătălin Axinte, consilier al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a fost cel care adus la Suceava Lumina Harică, pe Aeroportul Suceava el fiind aşteptat de numeroşi preoţi din judeţe învecinate, şi din regiunea Cernăuţi, dar şi de reprezentanţii Mitropoliei Cernăuţiului şi Bucovinei şi ai Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

20130504_211201

Aeronava in care se afla Lumina Sfântă a aterizat pe Aeroportul Suceava la ora 21.15, fiind aşteptată şi de preşedintele Consiliului Judetean Suceava, Cătălin Nechifor şi prefectul judetului Florin Sinescu.

Preotul Cătălin Axinte a subliniat că mulţumită sprijinului autorităţilor judeţene sucevene şi în acest an Lumina Sfântă a fost adusă în Bucovina.

El a explicat că mulţumită preşedintelui CJ şi prefectului se poate păstra tradiţia ca Lumina Sfântă să fie adusă în Bucovina.

Lumina Harică a fost dusă la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava unde, după o scurtă slujbă, IPS Pimen Suceveanul a oferit-o reprezentanţilor protoeriilor şi mănăstirilor din judeţ aceştia urmând să o distribuie parohiilor.

Pentru ca Lumina Sfântă să ajungă în fiecare parohie, reprezentanţii protoeriilor se deplasează pe traseele spre Fălticeni, Câmpulung Moldovenes şi Vatra Dornei şi zona Rădăuţi-Siret cu antemergători ai Poliţiei şi Jandarmeriei.

Acesta este al cincilea an când Lumina Sfântă este adusă la Suceava, după ce timp de patru ani, fostul preşedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a mers la Ierusalim pentru a aduce Lumina Harică.

Preşedinte al CJ, Cătălin Nechifor, a declarat că Lumina Sfântă va fi adusă, în continuare la Suceava, dar fără să fie folosiţi bani publici.


Intră acum și în grupul de