Pasca, oua si vin pentru familiile din Liteni afectate de inundatii


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu şi preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, au distribuit, sâmbătă, împreună cu jandarmii şi pompierii suceveni, sinistraţilor din Liteni pachete cu produse alimentare specifice sarbatorilor pascale, se arată într-un comunicat comun al Prefecturii şi CJ Suceava. Familiile afectate de inundaţii au primit cozonac, pască, colaci, ouă roşii, preparate din carne şi câte o sticlă de vin de masă.

În localitatea suceveană Liteni au fost inundate, miercuri după-amiază, 96 de gospodării, între care şi 16 locuinţe. Cinci persoane au fost evacuate din locuinţe din cauza apelor şi s-au întors, joi, la casele lor.

Jandarmii şi pompierii au distribuit, joi, localnicilor ale căror gospodării au fost afectate de inundaţii apă plată şi alimente din partea CJ Suceava şi a Prefecturii.

Inundaţiile au afectat şi DJ 208 A pe două tronsoane, unul pe o lungime de 1,5 kilometri şi un altul de doi kilometri, iar DJ 208 C a fost afectat pe o lungime de 500 de metri. Totodată, a afectat un pod şi patru podeţe şi varianta de ocolire a podului  Roşcani – Liteni de pe DJ 208 C. De asemenea, au fost inundate 85 de hectare de terenuri agricole.

 Echipe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava şi jandarmi au intervenit pentru evacuarea apei din case, anexe gospodăreşti, beciuri şi fântâni.


Intră acum și în grupul de