Si tu il poti ajuta pe Seby sa se vindece de tetrapareza spastica!


Intră acum și în grupul de

handicap_carucior_rotileComunicat de presă

Remus Sebastian Crăciun este elev în clasa a III-a la Școala Generală ”Bogdan Vodă” din orașul Câmpulung Moldovenesc și suferă de tetrapareză spastică. Familia sa, părinții și cei doi frați, au făcut eforturi uriașe – după cum singur mărturisește în cartea sa de poezii “Freamăt de speranță” – spre a-l ajuta să depășească incapacitatea de a se mișca, <<plimbându-mă chiar și în brațe doar să văd cum arată o mică vietate sau o bucată de mușchi verde, o floare mai ciudată sau o broscuță naivă… >>

Seby – cum îi spun cei apropiați, se află în atenția Serviciului Echipei Mobile din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, beneficiind de serviciile gratuite ale specialiștilor Echipei Mobile Gura Humorului.

Seby știe de acasă că orice tratament sau intervenție medicală de care este nevoie pentru îmbunătățirea stării sale de sănătate necesită bani, destul de mulți având în vedere situația modestă a familiei sale. Banii se obțin numai prin muncă, așa că, Seby s-a gândit ca toate poeziile sale scrise din clasa I și până în prezent să fie înmănunchiate în volumul ”Freamăt de speranță”, iar cu banii obținuți din vânzarea cărților să-și plătească intervențiile chirurgicale necesare îmbunătățirii stării sale de sănătate.

Echipa Mobilă Gura Humorului din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava a venit în sprijinul acestei idei și a organizat în data de 23 aprilie 2013, în incinta hotelului Zimbru” din Câmpulung Moldovenesc, lansarea cărții lui Sebastian. Pentru Seby și familia lui a fost o surpriză, deoarece cu toții știau că are loc o serbare, nicidecum lansarea cărții micuțului poet.

Seby și-a asigurat costul primei operații care va avea loc la Chișinău în data de 23 mai 2013, cost estimat la 1.800 euro, excluzând transportul și cazarea mamei. Banii strânși cu ocazia primei lansări de carte au fost primiți după cum urmează: 12.000 lei de la Primăria Câmpulung Moldovenesc, 430 lei de la Școala Gimnazială Stulpicani, 1.270 lei de la persoane fizice prezente la serbare și Asociația Kontrast-E Suceava, 360 lei de la elevii clasei a XI-a A de la Colegiul ,, Alexandru cel Bun Gura Humorului” și 205 lei + 100 euro de la trei persoane fizice din orașul Gura Humorului. Suma totală colectată a fost de 14.265 Ron + 100 euro.

Pe 15 mai 2013 Seby își va prezenta cartea la sediul DGASPC Suceava. Seby mai are nevoie de încă două operații în valoare de aproximativ 4.000 Euro.

Dan Ionuț Adomniței, director executiv în cadrul DGASPC Suceava

 

 

 


Intră acum și în grupul de