Consiliul Judetean al Elevilor Suceava sustine prezenta reprezentatilor elevilor in Consiliile de Administratie

Colegiul Tehnic Samuil Isopescu Suceava

Consiliul Judeţean al Elevilor Suceava organizează vineri, 17 mai 2013, începând cu ora 14.00, Adunarea semestrială a CJE Suceava în cadrul căreia va avea loc dezbaterea realizată cu scopul reprezentării elevilor în cadrul Consiliului de Administraţie din unitățile de învățământ și al dreptului de vot al acestora. Dezbaterea face parte din proiectul național ”CiNE votează?”, informează într-un comunicat de presă, prof. Tatiana Vîntur, inspector educație permanentă şi Adrian Lazarec, președintele CJE Suceava.                                                                                              

Potrivit acestora, dezbaterea va avea loc la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava. Vor participa – elevi, profesori și directori, factorii decizionali implicați în sistemul de învațământ al județului Suceava.

Scopul acestor dezbateri este obţinerea dreptului de vot al reprezentantului elevilor pentru transparența şi eficientizarea sistemului educaţional din România şi pentru o mai bună cunoaştere a nevoilor, dorinţelor, aşteptărilor pe care le au elevii în ceea ce priveşte conducerea instituţiei de învăţământ din care fac parte.

De asemenea, membrii Consiliului Judeţen al Elevilor Suceava vor derula ample campanii pentru obținerea cât mai multor semnături și vor înainta ulterior un draft cu propunerea integrării dreptului de vot în C.A. al  reprezentantului elevilor, draft ce va fi înaintat Ministerului Educaţiei Naţionale, Camerei Deputaților și Senatului României.

În document se mai arată că, Consiliul Naţional al Elevilor din România a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În prezent, Consiliul Elevilor funcţionează în baza Regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010.

Consiliile Elevilor sunt structuri care apără interesele elevilor la nivel local şi naţional, promotori ai dezvoltării unui climat de învățare și cunoaștere, dar şi a unui cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili.

Consiliul Naţional al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării şcolii și încurajării relaţiei de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului legitimităţii, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.