Vezi la cat se ridica compensatiile pentru disponibilizatii de la Termica Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Angajaţii Termica SA ce vor fi disponibilizaţi în baza programului de restructurare vor beneficia de salarii compensatorii totalizând 11 milioane de lei din fondurile societăţii, a declarat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu. El a arătat, într-o conferinţă de presă că alte 7,3 milioane de lei, reprezentând compensaţii suplimentare, vor fi alocate prin Hotărâre de Guvern, ca măsură de protecţie socială pentru persoane disponibilizate în urma unor concedieri colective.

Edilul-şef a precizat că vor fi disponibilizaţi aproximativ 300 de angajaţi ai Termica SA în baza unui program de restructurare ce va fi aprobat de AGA al societăţii şi apoi validat de Consiliul Local Suceava.

Lungu a anunţat că joi şi vineri va fi convocat Consiliul Local Suceava în şedinţe extraordinare, în prima urmând să fie aprobată rectificarea bugetară cu 12 milioane de lei, dintr-un credit guvernamental accesat de Primărie, banii urmând să fie transferaţi Termica SA. A doua şedinţă urmează să aprobe programul de restructurare al societăţii.

Primarul a mai declarat că Termica SA are conturile blocate de principalul furnizor de cărbune, Unicom Holding, pentru recuperarea unei datorii de 15 milioane de lei. El a spus că furnizorul de cărbune reclamă că nu s-a respectat graficul de plăţi stabilit şi că Termica ar fi plătit un alt furnizor.

Ion Lungu a subliniat că Primăria Suceava şi-a făcut datoria faţă de Termica SA şi că, în acest an a plătit 29,5 milioane de lei pentru stingerea datoriilor faţă de firma de termoficare.

„Noi nu mai avem datorii la Termica”, a spus primarul care a subliniat că municipalitatea a făcut „un efort extraordinar” pentru a achita datoriile şi că se va ocupa de acum de alte probleme importante ale oraşului cum sunt reabilitarea străzilor, a reţelelor de apă, a transportului public sau de salubritate. El a recunoscut că situaţia societăţii este „foarte delicată”, dar că el şi-a făcut datoria şi că de graficul de plăţi se va ocupa, în continuare, conducerea firmei. Primarul nu a exclus posibilitatea să fie organizată o nouă procedură de privatizare a Termica SA.

Societatea de termoficare Termica SA Suceava, aparţinând Consiliul Local Suceava, va intra în conservare după ce, în această toamnă, va deveni funcţională noua centrală termică a municipiului, care este construită de firma Adrem Invest.


Intră acum și în grupul de