ADREM INVEST lanseaza in Suceava a doua editie a programului de responsabilitate sociala „Scoala de inovatie”


Intră acum și în grupul de

Scoala de inovatie 2013Adrem Invest –  companie românească orientată către inovaţie, specializată în ingineria tehnologică – lansează a doua ediţie a programului de responsabilitate socială „Şcoala de inovaţie”, un program de educaţie care are ca obiectiv realizarea transferului de cultură inovativă către liceenii din regiunile în care compania îşi desfăşoară activitatea, se arată într-un comunicat de presă al Adrem Invest.

Derulat ca program pilot al platformei de responsabilitate socială „Viitorul alege inovaţia” în anul 2012, „Şcoala de inovaţie” este lansat în acest an într-o formulă extinsă, atât la nivelul liceelor incluse în program, cât şi la nivelul activităţilor desfăşurate pentru elevi. Programul se desfăşoară şi în acest an cu aprobarea şi susţinerea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

„Reacţiile pozitive şi entuziasmul elevilor care au participat la cursurile “Şcolii de inovaţie” în anul 2012 ne-au încurajat să continuăm proiectul şi să creştem numărul oraşelor incluse în program. Este important pentru noi să contribuim la creşterea comunităţilor în care suntem prezenţi şi ne bucurăm că această acţiune educativă a fost bine primită de către cei implicaţi. Am plecat de la ideea ca transferul de cultură inovativă către tânăra generaţie este unul din cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru dezvoltarea comunităţilor. Ne dorim astfel să contribuim la formarea tinerilor ce mai târziu vor deveni agenţi ai schimbării” a declarat Corneliu Bodea, Vicepreşedinte Adrem Invest.

Ediţia din acest an a Şcolii de inovaţie reprezintă provocarea lansată elevilor din liceele a 18 oraşe din ţară, de a duce lumea cu un pas înainte, prin inovaţie şi creativitate. Programul include o competiţie de proiecte şi o tabără educativă pentru cei mai inovativi liceeni, urmând ca, la sfârşitul acesteia, Adrem Invest să premieze cele mai bune proiecte, astfel: Locul 1 – finanţare de 5 000 de euro pentru realizarea proiectului şi două telefoane iPhone 5, Locul 2 – doua tablete iPad şi Locul 3 – două tablete mini iPad. În prima etapă a programului, desfăşurată în perioada 1 iunie – 7 iulie, elevii sunt invitaţi, în echipe de câte două persoane, să îşi înscrie ideea proiectului lor inovativ ce poate schimba sau aduce o îmbunătăţire în diverse domenii.

Proiectele care strâng un număr de cel puţin 50 de voturi vor fi jurizate, urmând să fie selectat cel mai creativ şi mai relevant proiect din fiecare oraş. Echipele câştigătoare participă la Tabăra Şcolii de Inovaţie, desfăşurată în luna august, unde vor experimenta inovaţia prin activităţi creative, sportive şi educaţionale, în domenii precum artă, mediu, sport sau tehnologie. La finalul taberei, elevii vor prezenta proiectele lor într-o manieră structurată, integrând lucrurile învăţate pe parcursul cursurilor. În urma acestor prezentări vor fi aleşi câştigătorii Şcolii de inovaţie.

Oraşele incluse în program reprezintă reşedinţele de judeţ din regiunile în care Adrem Invest este prezent, şi anume: Alba Iulia, Alexandria, Baia Mare, Bistriţa, Brasov, Craiova, Cluj Napoca, Drobeta Turnu-Severin, Miercurea Ciuc, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Zalău.

 Demarat ca program pilot în anul 2012, Şcola de inovaţie a adus la cursurile primei ediţii peste 500 de elevi din 3 oraşe din ţară (Craiova, Târgu Mureş şi Suceava) şi a premiat cele mai inovative proiecte înscrise în concurs printr-o incursiune în sfera tehnologiei şi a inovaţiei, cu excursii la muzee tehnice şi obiective industriale.


Intră acum și în grupul de