Sprijin financiar de la CJ Suceava pentru Dinuta Costache, castigatoarea „Lirei de Aur” din 2011


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava va aloca suma de 23.000 de lei pentru şase suceveni aflaţi în situaţii de extremă dificultate, un proiect de hotărâre în acest sens urmând a fi dezbătut în şedinţa de vineri a deliberativului judeţean.

Din această sumă, 16.000 de lei vor ajunge la patru suceveni cu probleme medicale şi situaţii de extremă dificultate.

Dinuta Costache

Alţi 5000 de lei sunt alocaţi drept sprijin pentru studii la Universitatea de Muzică din Viena pentru Elena Dinuţa Costache, din satul Moara Nica, din comuna Moara. Dinuţa Elena Costache este câştigătoarea trofeului „Lira de Aur” 2011 la flaut. Tânăra studiază pianul de la vârsta de 5 ani, iar din clasa a patra flautul care a devenit instrumentul principal de studiu. De anul trecut Dinuţa Elena Costache a fost admisă la Universitatea de Muzică din Viena şi a absolvit examenul de limba germană. În 11 iunie ea a concertat la Viena alături de Orchestra din Egipt, iar în 16 iunie a avut un concert la Sala Radio din Bratislava. „În toţi anii de şcoală m-am bucurat de sprijinul moral al doamnei profesoare Mihaiela Săveanu, dar mai ales al părinţilor. Deşi sunt bugetari, părinţii mei au făcut eforturi materiale mari pentru procurarea instrumentului de calitate (flaut) şi pentru deplasarea mea la diferite concursuri, unde juriul mi-a apreciat şi răsplătit prestaţia interpretativă cu numeroase premii şi diplome. Chiar dacă în decembrie 2008, casa noastră a fost distrusă într-un incendiu şi sănătatea părinţilor a fost grav afectată, pregătirea mea în domeniul artistic a fost susţinută cu imense eforturi, reuşitele mele au creat noi speranţe şi motivaţii pentru întreaga familie”, declara în urmă cu doi ani, pentru NewsBucovina.ro, Dinuţa Costache.

Totodată, CJ Suceava va aloca şi 2000 de lei pentru participarea unui copil, Eduard Nicolae Hanuseac la Festivalul „Mamaia Copiilor”.


Intră acum și în grupul de