Cursuri de limba, cultura si civilizatie, la USV


Intră acum și în grupul de

studentiCentrul de Limbi şi Culturi Străine SYNERGIA LINGUARUM din cadrul  Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava a anunţat începerea sesiunii de înscrieri pentru cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie.

Acest centru a fost înfiinţat recent şi este afiliat Departamentului de Limbi şi Literaturi Străine, informează într-un comunicat de presă, reprezentanții instituției de învățământ superior.

Potrivit sursei citate, între 15 iulie 2013 şi 15 noiembrie 2013 CLCSSL organizează sesiunea de înscrieri pentru anul 2013-2014 la următoarele cursuri de limbă, cultură şi civilizaţie: a) cursuri de obţinere certificat competenţe lingvistice pentru toate nivelurile (la limbile engleză, franceză, germană, chineză, japoneză, rusă, poloneză); b) cursuri de obţinere certificat internaţional competenţe lingvistice la – Engleză – Cambridge English Preliminary (PET), Cambridge English First Certificate (FCE), Cambridge English Advanced (CAE), Cambridge English Proficiency (CPE). Examenele se vor ţine în cadrul USV, după finalizarea modulului corespunzător tipului de certificat; Franceză – DALF, DELF: toate nivelurile; Germană – Fit in Deutsch, Goethe-Zertifikat, Zertifikat Deutsch (inclusiv ZD für Jugendliche şi ZD für den Beruf), Deutsches Sprachdiplom: toate nivelurile; c) cursuri de cultură şi civilizaţie britanică, americană, canadiană, franceză, belgiană, germană, austriacă, chineză, japoneză, rusă, poloneză (cu eliberare de atestat).

Cursurile au ca format module de 50 de ore, cu 4 ore pe săptămână, iar formaţiile de studiu cuprind min. 15 şi max. 25 de cursanţi.

Valoarea taxei  este de 480 RON pentru un modul integral de 50 de ore. Această valoare se reduce – a) la 280 RON pentru studenţii la programele de licenţă, masterat şi doctorat ale USV, precum şi pentru angajaţii USV (anexare adeverinţă la formular de înscriere); b) la 380 RON pentru liceeni, pentru studenţii la programele de licenţă, masterat şi doctorat ale altor universităţi, pentru membrii fundaţiei Alumni USV, precum şi pentru şomeri (anexare adeverinţă la formular de înscriere).

În document se arată că înscrierile se fac pe baza completării unui formular la secretariatul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, la doamna secretară Carmen Gavril (tel. 0230/216.147 sau 0330/101.130/1/2, int.283, sau mobil 0741/349.814). Pentru perioada 1 – 15 august 2013, înscrierile se fac prin apelarea în prealabil a numerelor 0745/168.121 sau 0723/014.288

CLCSSL desfăşoară şi alte activităţi precum: traduceri de lucrări ştiinţifice, cărţi, proiecte, filme, din diverse domenii, de  documente cu statut juridic în şi din limbile menţionate mai sus; testarea competenţelor lingvistice, cu eliberarea unui atestat de limbă.

Detalii se pot obţine la numerele de telefon indicate anterior.

„În speranţa că CLCSSL va răspunde interesului crescând al concitadinilor noştri pentru limbile străine, echipa centrului îi aşteaptă pe viitorii cursanţi, începând de luni, 15 iulie 2013, la sediul menţionat mai sus”, transmit reprezentanții USV.


Intră acum și în grupul de