Disponibilizatii de la Termica continua protestele in fata Prefecturii Suceava


Intră acum și în grupul de

protest miercuri3

„Jos Guvernul USL!” şi „Ruşine să vă fie nesimţiţilor!”, asta au scandat foştii salariaţi ai societăţii de termoficare Termica SA Suceava, care au protestat şi miercuri în faţa Palatului Administrativ din municipiu, cerând USL să-şi respecte promisiunile din campania electorală.

Câteva zeci de disponibilizaţi ai Termica SA Suceava au protestat două ore în faţa Palatului Administrativ zgomotos, cu vuvuzele şi fluiere, iar pe pancarte aveau mesaje de genul „Termica secătuită” sau „Voi aţi tras tunuri, noi am rămas pe drumuri”. Ei solicită adoptarea unei hotărâri de Guvern, baza legislaţiei privind concedierile colective, prin care să li se completeze veniturile ajutorului de şomaj până la suma de 1.539 de lei pe lună şi să li se achite salariile compensatorii conform contractului colectiv de muncă.

Disponibilizaţii au acuzat USL că au promis înfiinţarea de parcuri industriale şi locuri de muncă şi le-au cerut guvernanţilor să revină cu picioarele pe pământ. Totodată, ei au cerut autorităţilor sucevene să spună populaţiei adevărul privind costul, din această iarnă, a încălzirii în condiţiile în care Termica SA şi-a suspendat activitatea.

 Foştii angajaţi ai Termica vor protesta şi joi şi vineri în faţa Palatului Administrativ.

Consiliul Local Suceava a aprobat, în luna mai, planul de restructurare a societăţii, care prevede disponibilizarea a 295 din cei 569 de angajaţi, iar disponibilizaţii ar fi urmat să primească salarii compensatorii conform contractului colectiv de muncă. Salariaţii care au rămas în societate se ocupă de activităţi de distribuţie şi de asigurarea serviciilor de furnizare a apei calde menajere până când va intra în funcţiune noua centrală termică a municipiului, care este construită de Adrem Invest.

 Autorităţile locale anunţaseră iniţial că angajaţii Termica SA care vor fi disponibilizaţi în baza programului de restructurare vor beneficia de salarii compensatorii totalizând 11 milioane de lei din fondurile societăţii, iar alte 7,3 milioane de lei, reprezentând compensaţii suplimentare, vor fi alocate prin Hotărâre de Guvern, ca măsură de protecţie socială pentru persoane disponibilizate în urma unor concedieri colective.


Intră acum și în grupul de