Tinerii bursieri suceveni s-au intalnit cu reprezentantii Fundatiei Blue Heron din America


Intră acum și în grupul de

Suceava -bursierii Blue HeronReprezentantii Fundatiei Blue Heron din America s-au intalnit cu burserii din judetul Suceava, dar si cu potentialii bursieri, respectiv cu studentii aflati in programul de burse al acestei fundatii, dar si cu viitorii studenti care au aplicat pentru inscrierea in acest program, informeaza intr-un comunicat de presa, reprezentantul DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc.

Potrivit sursei citate, la intalnire au participat sapte studenti din judetul Suceava aflati deja in programul de burse al fundatiei, doi tineri absolventi care au finalizat programul in acest an universitar si opt tineri aplicanti, potentiali bursieri.

Studentii provin, in special, din sistemul de protectie (centre de plasament, asistenta maternala sau plasament familial) si sunt sprijiniti cu burse pana la absolvirea cursurilor facultatilor la care sunt inscrisi, cu conditia indeplinirii obligatiilor prevazute in contract: frecventarea cursurilor scolare, depunerea efortului necesar achizitionarii cunostintelor, sustinerea cu succes a sesiunilor semestriale, transmiterea rapoartelor lunare mentorului, efectuarea a 5 ore de activitate voluntara/luna la un centru de plasament. Incepand cu al doilea an de bursă, studentul va efectua orele de muncă voluntară intr-o institutie a carui profil sa fie asemănător cu cel de studiu.

Din partea Fundatiei Blue Heron, la intalnire au participat Stefania Magidson, presedintele fundatiei, Mihaela Constantinescu, directorul programului de mentorat si Cristina Porsega, director program.

Fiecare student mentine legatura cu un mentor identificat de catre Fundatie (oameni de succes din SUA si Romania).

In document se arata ca studentii participanti la intalnire au schimbat impresii cu privire la viata de student, greutatile intampinate, voluntariatul desfasurat, planuri de viitor. Intre acestia se afla si doi studenti la medicina, la Tg.Mures.

Intalnirea s-a finalizat cu o cina oferita studentilor la restaurantul Complexului Zamca de catre reprezentantii fundatiei.

Conducerea DGASPC Suceava multumeste  presedintelui Fundatiei Blue Heron si reprezentatilor fundatiei, pentru sprijinul moral si financiar oferit studentilor din sistemul de protectie si pentru modelul de succes oferit acestora.


Intră acum și în grupul de