Zece participanti la „Intalniri Bucovinene” din Ucraina si Polonia, internati in spital cu dureri abdominale si varsaturi


Intră acum și în grupul de

Zece artişti din Ucraina şi Polonia, care au participat la Festivalul Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” care s-a desfăşurat în week-end la Câmpulung Moldovenesc, au fost internaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică în Spitalul din Câmpulung Moldovenesc, după ce au acuzat dureri abdominale şi vărsături.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că în acest caz a dispus să se facă anchete şi să fie prelevate probe. El a arătat că toate persoanele afectate au locuit la aceeaşi pensiune din Câmpulung Moldovenesc.

DSVSA Suceava şi DSP Suceava fac anchetă în acest caz, iar rezultatele probelor de laborator urmează să fie prezentate cel mai devreme în cursul zilei de marţi.

Persoanele internate au beneficiat de tratament medicamentos, iar duminică au fost externate şi au plecat spre ţările lor, a mai spus prefectul.

„Am dispus anchete şi urmează să se identifice sursa”, a spus prefectul.

festival-concurs judetean de folclor

Municipiul Câmpulung Moldovenesc a găzduit în perioada 19-21 iulie 2013, Festivalul Internaţional de Folclor ”Întâlniri bucovinene”, care a ajuns la ediţia cu numărul XXIV.

Potrivit primarului municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, „Intâlnirile Bucovinene” ocupă un loc excepţional între festivalurile folclorice internaţionale din Europa, devenind între timp, cea mai mare manifestare europeană de acest gen, la care sunt prezentate folclorul şi tradiţiile Bucovinei prin participarea organizatorică a cinci ţări în care trăiesc foşti locuitori ai Bucovinei şi urmaşii acestora. “La spectacolele din România (Câmpulung Moldovenesc) de exemplu, urcă pe scenă în fiecare an peste 1.000 de artişti populari. Aflat la a 24-a editie, acest festival constituie un factor important de influenţare pozitivă a legăturilor dintre indivizi, dintre etnii, dar şi dintre statele central şi est europene, şi este în permanenţă deschis alăturării altor ţări care au comunităţi etnice bucovinene. Organizat în cele cinci ţări: Polonia, România, Slovacia, Ungaria şi Ucraina, din luna mai şi până in octombrie, festivalul motivează tânăra generaţie bucovineană să preia cu entuziasm şi să continue tradiţia festivalului, dar contribuie în mod substanţial şi la creşterea interesului pentru Bucovina şi România ca destinatie turistică”, a declarat edilul-şef câmpulungean.

 


Intră acum și în grupul de