Peste 100 de jadarami suceveni au fost avansati in grad


Intră acum și în grupul de

109 angajaţi ai Jandarmeriei sucevene au fost avansaţi în grad în cadrul unor ceremoniale militare şi religioase organizate la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi la sediile subunităţilor din localităţile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, Gura Humorului şi Fălticeni.

Potrivit Compartimentului de Relaţii Publice al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, este vorba despre 8 ofiţeri, 100 de subofiţeri şi un maistru militar care au fost înaintaţi în gradul următor, la termen.

La Suceava, festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Ministrului Afacerilor Interne pentru înaintarea în grad a ofiţerilor şi a Ordinului Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade. După oficierea unei slujbe religioase de către preotul militar şi felicitarea ofiţerilor şi subofiţerilor, activitatea s-a finalizat cu intonarea Imnului Naţional al României.

În fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv. Avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie), mai precizează Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava.


Intră acum și în grupul de