Actiune masiva de strangere de semnaturi, la Suceava, in cadrul campaniei „Aducem Basarabia Acasa”


Intră acum și în grupul de

Campania "Aducem Basarabia acasa"

Unirea României cu Republica Moldova se face treptat, prin legi. Asta este opinia a peste 30 de ONG-uri cuprinse în cadrul Platformei Civice Acțiunea 2012, care au lansat o inițiativă legislativă pentru care plănuiesc să strângă 200.000 de semnături, numită generic „Aducem Basarabia Acasă”.

    Potrivit unui comunicat de presă remis de Vitalie Prisăcaru, reprezentant Acțiunea 2012, filiala Suceava,  sâmbătă,  3 august 2013, ora 11.00, din fața Casei de Cultură va porni prin oraș o acțiune masivă de strângere de semnături. Aceasta face parte din cadrul Caravanei Unirii care pe parcursul lunii august va trece prin toate județele țării. Toți cei ce pot participa individual sunt rugați să fie prezenți pentru a vedea o Suceavă care vrea Unirea! Până în prezent, în Suceava s-au strâns 4 mii de semnături.

Proiectul de lege în cauză prevede printre altele: facilitarea procesului de obţinere a vizelor, o instituție pentru gestionarea relațiilor cu Republica Moldova în subordinea primului ministru și o mai bună integrare a studenților basarabeni. Pe parcursul următoarelor 4 luni, peste 1.000 de voluntari vor colecta semnături de susținere a legii în cadrul campaniei „Aducem Basarabia acasă”.

Deși 116 parlamentari români și-au anunțat intenția de a sprijini inițiativa asociațiilor, ONG-iștii doresc să primească întâi validarea cetățenilor. „Aducerea Basarabiei acasă este o preocupare care vine de jos, dinspre popor și va fi preluată de către parlamentari din întreg spectrul politic. Ținem neapărat să colectăm aceste semnături pentru a arăta fraților basarabeni că noi, românii din Țară, nu i-am uitat niciodată. Unirea face puterea”, se arată în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de