Marti 13 – Ziua Informarii Preventive

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel că, în fiecare zi de marţi 13, organizează în Municipiul Bucureşti şi în judeţele ţării “Ziua informării Preventive”, informează ISU „Bucovina” Suceava, într-un comunicat de presă.

logo_marti13_082013

Potrivit sursei citate, activităţile informativ-educative ce vor avea loc, în colaborare cu E-On România, sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, urmăresc conştientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

„Astfel, marţi,  13 august 2013, începând cu ora 10:00, sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava îşi va deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând totodată şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare.

De asemenea, la nivelul judeţului, în subunităţile din localităţile Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Vatra Dornei, Solca, Gura Humorului şi Vicovu de Sus, vor fi organizate puncte de informare preventivă şi exerciţii demonstrative de stingere, descarcerare şi acordare a primului ajutor medical de urgenţă”, se arată în comunicatul de presă.

I.G.S.U. a încheiat în anul 2012 un  parteneriat de colaborare cu E-On România intitulat “Împreună pentru siguranţă al cărui principal obiectiv constă în derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.

În baza acestei colaborări cei doi parteneri au implementat deja la nivel naţional campaniile “F.O.C – Flăcările Omoară Copii” şi “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale”.