Aproape 650 de absolventi de liceu vor sustine evaluarea competentelor digitale, la Suceava


Intră acum și în grupul de

COMPETENTE DIGITALEUn număr de 648 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru a susține în perioada 22-23 august 2013 proba D a examenului de Bacalaureat 2013, sesiunea de toamnă, cea de evaluarea a competențelor digitale, se arată într-o statistică realizată de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

Din data de 26 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la limba şi literatura română. În 27 august va fi susţinută proba la limba şi literatura maternă, în 28 august este programată proba obligatorie a profilului, iar în 30 august va fi proba la alegere a profilului şi specializării.

Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. În 3-4 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene sau a municipiului Bucureşti, ori din proprie iniţiativă.

Reamintim că sesiunea de toamnă a BAC-ului este susținută de candidaţii suceveni în următoarele opt centre de examinare desemnate de IŞJ Suceava: Colegiul Tehnic “Petru Mușat” Suceava, Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Colegiul “Andronic Motrescu” Rădăuţi şi Colegiul Naţional ”Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc.

Promovabilitatea la bacalaureat în sesiunea de vară a fost de 55,4% înaintea contestaţiilor şi de 56,4% după soluţionarea acestora.


Intră acum și în grupul de