Acasă Social AJOFM Suceava organizeaza, la finele lunii septembrie, “Bursa locurilor de munca”

AJOFM Suceava organizeaza, la finele lunii septembrie, “Bursa locurilor de munca”


Intră acum și în grupul de

Bursa Generala a Locurilor de Munca SuceavaAgenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava organizează în data de 27 septembrie 2013, la nivel județean, ”Bursa locurilor de muncă” , pentru persoanele care demersurile de ocupare nu s-au finalizat cu inserţia pe piaţa muncii.

Potrivit reprezentanților instituției sucevene, rata șomajului a ajuns la finele lunii august, la 5,56%, în creştere cu 0,44% faţă de luna precedentă.



În baza de date a agenţiei sucevene figurează înregistraţi 13.589 şomeri, din care 73% sunt persoane cu nivel de instruire primar, 22% persoane cu studii liceale şi postliceale, iar 5% sunt persoane cu studii superioare. Ponderea o au şomerii din mediul rural (66%), aceştia fiind şi cei mai interesaţi în a urma un curs de formare profesională, respectiv 57% din cei 784 de şomeri înscrişi la cursuri. Considerând şi procentul de 70% din totalul cursanţilor, a şomerilor cu vârsta între 25 şi 35 ani, este evident faptul că tinerii din mediul rural sunt cei mai motivaţi să-şi diversifice competenţele profesionale.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version