Suceava, in Top 5 judete cu cea mai mare rata de promovare la BAC 2013, sesiunea de toamna


Intră acum și în grupul de

AFISARE REZULTATE BACALAUREATDeși rezultatele sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat 2013 au lăsat de dorit, Suceava se află în Top 5 județe care au obținut cea mai mare rată de promovare.

Conform edu.ro, cele mai bune rezultate BAC 2013, sesiunea de toamnă, s-au înregistrat în Arad, unde aproape 36% dintre cei care au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea a doua au promovat. În judeţul Tulcea, rata de promovare a fost de 31% , în timp ce în judeţul Buzău, 30,9% dintre elevi au obţinut cel puţin media 6. Locul patru în topul judeţelor cu cea mai bună rată de promovare la nivel naţional, după publicarea rezultatelor, este judeţul Suceava, cu 30,4%, iar pe locul al cincilea, se află Timişoara cu 26,9%.

Ministerul Educației arată că, la nivel național, rata de promovare a fost de 20,36%, mai mică cu aproximativ cinci puncte procentuale decât cea înregistrată în sesiunea august-septembrie din 2012.

Reamintim că, la Suceava, promovabilitatea la bacalaureat în sesiunea de vară a fost de 55,4% înaintea contestaţiilor şi de 56,4% după soluţionarea acestora. De asemenea, promovabilitatea la BAC 2012, sesiunea de toamnă a fost de 37,89%, o idee mai mare comparativ cu procentul obținut în această sesiune de toamnă.

Joi, 5 septembrie,  vor fi afișate rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2013, sesiunea de toamnă.


Intră acum și în grupul de