Bugetul Casei de Asigurari de Sanatate Suceava a fost suplimentat


Intră acum și în grupul de

baniÎn urma rectificării bugetului de stat pe anul 2013, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a alocat judetului Suceava fonduri suplimentare pentru medicii de familie, medicii de specialitate clinica, segmentul de recuperarea a sanatatii, furnizorii de servicii medicale paraclinice (laboratoare de analize medicale, radiologie, imagistică medicală – CT si RMN), medicamente cu si fara contributie personala, ingrijiri medicale la domiciliu si dispozitive medicale, informează într-un comunicat de presă, reprezentanții CAS Suceava.

Potrivit sursei citate, suma totala suplimentata prin rectificarea bugetara se ridica la 19,4 milioane lei, mai mare cu 60% decat suma suplimentata in anul 2012.

Sumele suplimentare vor fi contractate cu furnizorii de servicii medicale si farmaceutice, prin incheierea de acte aditionale pentru perioada septembrie – decembrie 2013.

Pentru analizele medicale, radiologii, tomografii si RMN s-a suplimentat bugetul alocat pentru ultimele 4 luni ale anului cu 450 mii lei, iar pentru medicamente gratuite si compensate bugetul suplimentar de 13,8 milioane lei acopera intreg anul.

Prin alocarea suplimentara de 102 mii lei pentru servicii de ingrijiri medicale la domiciliu, s-a dublat bugetul pe care-l aveam alocat pentru intreg anul 2013, ceea ce permite ca, mai multi pacieti grav bolnavi si care nu se pot deplasa, sa beneficieze de acest tip de servicii.

In document se mai arata ca suma de 54 mii lei pentru servicii medicale de recuperare a fost repartizata furnizorilor de servicii medicale, conform algoritmului prevazut in legislatie, pentru luna septembrie, necesarul de servicii de acest tip fiind mare in aceasta perioada a anului, iar ultimul trimestru este acoperit de buget.

Pentru serviciile medicilor de familie si a medicilor specialisti, sumele suplimentare de 1,78 milioane lei, respectiv 1,92 milioane lei permit derularea activitatii acestor furnizori intreg anul.

Alocarea pentru dispozitive medicale a sumei suplimentare de 1,3 milioane lei permite ca CAS Suceava sa elibereze asiguratilor aflati pe listele de asteptare, din anii trecuti (incepanad cu anul 2010), peste 1.300 de decizii pentru a beneficia de aceste dispozitive medicale. Alocarea acestei suplimentari rezolva o problema cu care institutia suceveana se confrunta de multi ani, cea a listelor de asteptare intocmite datorita fondurilor insuficiente.

“Apreciem in mod deosebit sprijinul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, precum si cel al factorilor de decizie locali, pentru obtinerea acestor fonduri suplimentare, in beneficiul asiguratilor din judetul nostru”, transmit reprezentanții CAS Suceava.


Intră acum și în grupul de