Trei tone de faina confiscata si dosar penal pentru vanzarea a peste 500 de paini fara factura


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie, iar în ultima săptămână au fost făcute controale la 85 de societăţi comerciale şi 47 persoane fizice autorizate.

De asemenea, au fost controlate şi 685 mijloace de transport, la acţiuni participând 164 de poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul IPJ Suceava, dar şi poliţişti  din cadrul Serviciului Transporturi.

 

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost aplicate 211 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate se ridică la 57.740  lei.

Paine neagra2

Mai mult, poliţiştii au depistat în data de 11 septembrie, la o firmă din un plus de 3 tone de făină, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de provenienţă care a fost confiscata. La aceeaşi firmă, s-a constatat că, la data de 10 septembrie , s-au comercializat 515 de pâini, la mai multe magazine, fără a se emite facturi fiscale şi fără a se înregistra în contabilitatea firmei veniturile obţinute.

În acest caz s-a întocmit dosar penal, urmând a se efectua cercetări faţă cei doi administratori ai societăţii pentru evaziune fiscală

 

Reamintim faptul că, la data de 1 septembrie au fost demarate, în toată ţara, controale pentru combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei, fiind efectuate  controale de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie.


Intră acum și în grupul de