Catalin Nechifor ii socheaza pe profesorii suceveni. Vezi ce limba se apuca de invatat presedintele CJ Suceava!


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor (care este și liderul județean al PSD) a uimit vineri întreaga asistență aflată la reuniunea anuală de management instituţional organizată de ISJ Suceava cu directorii unităţilor de învăţământ din judeţ când a anunțat că intenționează să se înscrie la un curs de limba chineză care va fi organizat la universitatea ”Stefan cel Mare” din Suceava.

Șeful executivului județean sucevean a declarat că din punctul său de vedere ar trebui încurajate schimburile de elevi şi profesori din regiunile cu care instituția pe care o conduce are deja încheiate parteneriate de colaborare în ideea internaţionalizării conceptului de educaţie și a menționat că  CJ Suceava are încheiate zece parteneriate de colaborare cu regiuni din Franţa, Germania, Polonia, Ucraina, Republica Moldova şi China.

catalin nechifor 1

„De foarte mult ori noi discutăm cu partenerii noştri de acolo despre astfel de schimburi între profesori şi elevi. Sunt de fapt şi tabere, pe care eu le salut de fiecare dată, pe care cei din Schwaben (Germania) şi cei din Polonia (regiunea Silezia) le organizează anual şi avem schimburi de copii şi în felul acesta internaţionalizăm şi conceptul de educaţie, pentru că experienţa pe care o capătă un copil, chiar şi într-o săptămână, e foarte importantă şi trebuie multiplicată în sensul ăsta”, a ținut să le explice Cătălin Nechifor.

El a mai spus că elevii şi profesorii ar trebui să se orienteze şi spre alte limbi moderne care se pot dovedi extrem de utile.

„A şti limba engleză acum e ca şi cum ştiam a scrie în urmă cu 60 de ani. Engleza e o necesitate, de fapt un lucru foarte comun, hai să încercăm să ne orientăm şi spre alte limbi moderne. Sunt şi alte limbi care pot fi utile în acest spaţiu, spre exemplu, ucraineana, dat fiind că avem foarte multe relaţii cu cei din partea de nord a Bucovinei. Şi în felul acesta cred că ar trebui să dezvoltăm mai bine, folosind şi parteneriatele pe care le avem încheiate de Consiliul Judeţean cu unităţi administrative din alte ţări”, a mai spus Nechifor.

Preşedintele CJ Suceava are trecut in CV-ul sau faptul că este vorbitor de engleză, franceză şi italiană.


Intră acum și în grupul de