„Nu cred ca e in regula sa ajungem sa dam si guma de mestecat”. Vezi in ce context a facut presedintele CJ Suceava aceasta afirmatie


Intră acum și în grupul de

„Ar trebui să facem o consultare, să vedem ce e nevoie. Să venim cu propunerile de jos în sus”, le-a spus, marţi, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, primarilor din judeţ care au participat, la o şedinţă la Palatul Administrativ, el făcând referire la programul de ajutor alimentar al UE. Şeful administraţiei judeţene consideră că alimentele care sunt distribuite beneficiarilor să fie de strictă necesitate cum ar fi făina, mălaiul, zahărul sau uleiul.

Nechifor a arătat că autorităţile judeţene şi locale transportă aceste produse deşi nu ştiu dacă toate alimentele livrate prin acest program au utilitate pentru beneficiar, exemplificând cu roşii în suc propriu „în cutiuţe mici, medii şi mari”. „Nu cred că e în regulă să ajungem să dăm şi gumă de mestecat”, a spus preşedintele CJ Suceava, care a apreciat că prin acest program trebuie să fie livrate alimentele de care au nevoie persoanele nevoiaşe.

Beneficiarii acestui program al UE sunt familiile şi persoanele singure beneficiare de ajutor social, persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii neinstitutionalizaţi, pensionarii sistemului public de pensii, ale căror drepturi se află sub 400 de lei, inclusiv beneficiarii pensiilor de urmaş, şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi şi beneficiari de legi speciale.

În acest an, aceste persoane vor primi câte 16 kilograme de făină albă de grâu, 9 kilograme de mălai, un kilogram de paste făinoase, 5 litri de ulei, 2,4 kilograme de roşii în suc propriu, 0,8 kg de zacuscă, 1,2 kilograme de conservă de carne de porc, 0,25 kg de miere de albine şi câte trei kilograme de zahăr.


Intră acum și în grupul de