Lucrari ale unor artisti din Suceava, Galati si Bacau vor fi licitate in cadrul unui eveniment caritabil de sustinere a proiectului C.A.S.A.

C.A.S.A.1Ordinele Reunite ale Cavalerilor Cruciați din România, organizează sâmbătă, 2 noiembrie 2013, un eveniment caritabil în beneficiul proiectului C.A.S.A., derulat de Salvați Copiii – filiala Suceava, informează într-un comunicat de presă, Camelia Iordache, preşedintele organizaţiei sucevene.

Potrivit sursei citate, evenimentul se va derula în intervalul orar 11:00 – 13:00, la Casa Prieteniei din Suceava, cu precizarea că face parte dintr-o acțiune mai amplă pe care Ordinele Reunite ale Cavalerilor Cruciați din România o organizează în Suceava, în perioada 1 – 3 noiembrie 2013.

Evenimentul caritabil va consta în licitarea a 10 lucrări ale unor artiști din Suceava, Galați și Bacău, tombolă cu lucrări realizate de copiii de la Școala Gimnazială ”Constantin Platon” Bacău, Școala Gimnazială Ciocănești, Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, Grupul Școlar ”Iorgu Virnav Liteanu” Liteni, Școala Gimnazială Adâncata, Beneficiari ai proiectului ”Creștem împreună” și Voluntari ai organizației din Suceava și Dorohoi, precum și vânzare de icoane.

Acțiunea organizată de Ordinele Reunite ale Cavalerilor Cruciați din România mai cuprinde și alte activități specifice.

C.A.S.A.2Obiectivul proiectului C.A.S.A. este de a asigura familiei Pascariu un spațiu de locuit sigur și care să ofere condiții minime de învățare pentru copii. „Ne-am propus ca, prin muncă voluntară, să construim două camere (una pentru băieți), o bucătărie și o baie. Pentru atingerea acestui obiectiv avem nevoie de resurse materiale (materiale de construcții) și financiare care vor fi utilizate pentru construcție.

Până în prezent, pe parcursul anului 2012 și 2013, am facut campanii de strângere de fonduri pe pagina de facebook a organizației și prin adresare directă la societăți comerciale. În luna septembrie 2012, pentru proiect s-a strâns suma de 2.900 lei și materiale de constructii (OSB) donate de către EGGER Rădăuți”, susţine Camelia Iordache.

Potrivit acesteia, deoarece campania nu a avut rezultatele scontate, voluntarii nu au reușit, așa cum şi-au propus, să facă o căsuță după proiectul realizat de un arhitect – voluntar al organizatiei. De aceea, au hotărât să pregătească locuința pentru iarnă, cu resursele materiale și financiare disponibile.

Voluntarii de la ISU Suceava au izolat peretii, acoperișul și tavanul cu vată minerală, OSB și pânză impermeabilă, iar voluntarii de la Salvați Copiii au făcut ca totul să fie mai vesel, pictând pereții interiori și barele de lemn ce fixează pânza impermeabilă.

În prezent dispunem de suma de 12.650,00 lei – diferența rămasă din 2012, donații de la evenimentul << Alexandria Acustic >> organizat de La Fierărie-Talcioc Cultural, Librăriile Alexandria și Culturești.ro, o sponsorizare de la o societate comercială – Specialist Consulting București, donații private, precum și suma colectată în cadrul campaniei derulate în perioada 1-3 mai 2013, în parteneriat cu Shopping City Suceava.

Au fost primite donații în materiale de construcții – OSB de la EGGER Rădăuți, uși de interior și exterior, ferestre și se va asigura betonul necesar pentru fundație.

Pentru a putea construi locuința, estimăm că este necesară suma de 44.000 lei (aproximativ 10.000 euro)”, a completat preşedintele Salvaţi Copiii – filiala Suceava.