102 tineri suceveni au fost incadrati pe piata muncii, dupa ce au participat la „Bursa locurilor de munca pentru absolventi”


Intră acum și în grupul de

Bursa locurilor de munca pentru absolventiLa o lună de la desfăşurarea „Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi”, la Suceava, un număr de 102 tineri au fost încadraţi pe piaţa muncii, a declarat Mirela Adomnicăi, director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava.

Potrivit acesteia, la bursă au participat 1.100 de absolvenţi, de la care angajatorii au selectat 584 de CV-uri. În urma interviurilor au fost încadraţi efectiv pe piaţa muncii 102 tineri, 83 dintre ei absolvenţi de studii medii şi 19 cu studii superioare.

În ce priveşte studiile superioare, au fost angajaţi 6 absolvenţi în telecomunicaţii, 3 în activităţi de investigaţii şi protecţie, 3 în fabricare de mobilă, unul în construcţie de clădiri ş.a.

În momentul de faţă, în evidenţa AJOFM Suceava se găsesc 2.083 de absolvenţi ai promoţiei 2013 care încasează indemnizaţii de şomaj.

“Ne-am propus ca în data de 22 noiembrie 2013, să organizăm o bursă specială, la Suceava, destinată tinerilor supuşi riscului marginalizării sociale. Această categorie este abordată în mod distinct în memorandumul aprobat în şedinţa Guvernului din aprilie 2013. Aceşti tineri au vârsta cuprinsă între 16 şi 26 de ani, şi se află într-o anumită situaţie defavorizantă. Fie se află în sistemul de protecţie a copilului, sau provine din acest sistem, fie este o persoană cu dizabilităţi, fie este o persoană care are în întreţinere copii minori, nu are familie, familia nu îi poate executa întreţinerea, sau a executat una sau mai multe pedepse privative de libertate”, a mai spus Adomnicăi.


Intră acum și în grupul de