Rata somajului a crescut in luna octombrie, la Suceava. Vezi aici cum se explica acest lucru!


Intră acum și în grupul de

Rata somajuluiRata şomajului în judeţul Suceava a fost  de 5,72% în luna octombrie crescând uşor faţă de luna septembrie când a fost de 5,23%, în condiţiile în care din luna octombrie au intrat în plată absolvenţi de liceu sau de facultate care nu au reuşit să se angajeze, a declarat Mirela Adomnicăi, director executiv în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava.

Potrivit acesteia, creşterea uşoară a ratei şomajului a fost determinată de faptul că din luna octombrie au intrat în plată absolvenţii de liceu sau facultate care nu au reuşit să-şi găsească un loc de muncă, dar şi de numărul de persoane care au dorit să beneficieze de ajutoare alimentare suportate din fondurile Uniunii Europene şi care, pentru a se putea regăsi pe lista afişată la primării, trebuiau să fie luate în evidenţa AJOFM Suceava ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Adomnicăi a spus că, până la acest moment, în evidenţele AJOFM Suceava se află înregistrate 14.398 de persoane, dintre acestea, un procent de 55%, reprezentând 7.899 de persoane, sunt şomeri neindemnizaţi.

“De regulă, această categorie a şomerilor neindemnizaţi este formată din două categorii – cei care beneficiază de ajutorul social în baza legii 416 şi care trebuie să se prezinte din trei în trei luni la AJOFM pentru a obţine o adeverinţă prin care se atestă că sunt în persoane în căutarea unui loc de muncă, şi o altă parte sunt cei care au solicitat adeverinţe pentru ajutoarele alimentare”, a spus Mirela Adomnicăi.

Ea a arătat că, în luna octombrie, în evidenţele AJOFM Suceava s-au aflat în plată 2.083 de absolvenţi, numărul acestora fiind aproape dublu faţă de cel înregistrat în luna septembrie când erau în plată 1.111 de absolvenţi.

Directorul AJOFM Suceava a spus că rata de ocupare a locurilor de muncă vacante a fost una mare, de 94% în luna octombrie, fiind comunicate 2.071 de locuri de muncă vacante, iar dintre acestea 1.946 au fost ocupate.


Intră acum și în grupul de