La Suceava au inceput cursurile pentru elevii performanti la matematica


Intră acum și în grupul de

La Centrul de Excelenţă din Suceava au început sâmbătă, 9 noiembrie 2013, cursurile pentru elevii performanţi la matematică, din clasele V-XII, informează reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

C.N. Stefan cel Mare Suceava

Potrivit sursei citate, ca sediu al Centrului de Excelenţă sucevean a fost desemnat  Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, iar cadrele didactice care vor coordona activitatea acestui centru sunt profesorii Dan Popescu, profesor de matematică şi director al colegiului şi Marinela Cristina Cimpoeşu, inspector şcolar de specialitate pentru matematică.

Cadrele didactice care vor susţine ore în cadrul Centrului de Excelenţă au performanţe deosebite în inovarea didactică şi în pregătirea elevilor distinşi la diverse etape ale Olimpiadei Naţionale de Matematică şi a concursurilor şcolare de matematică.

Săptămânal, elevii vor parcurge programele special create pentru cursurile de excelenţă, în care se vor regăsi teme specifice învăţământului performant.

„Studiul matematicii, prin clasele de excelenţă, urmăreşte în principal crearea unui cadru organizat, în care elevii talentaţi la matematică, proveniţi din diferite medii şcolare, să poată intra în contact şi, în timp relativ scurt, să formeze un grup performant. Aceşti elevi, beneficiind de o pregătire pe măsura potenţialului lor intelectual, vor contribui ulterior la formarea unei elite romaneşti în domeniul matematicii.

În selectarea conţinuturilor programei s-a ţinut cont de tendinţele actuale în formularea subiectelor pentru concursurile şi olimpiadele şcolare, dar şi de tradiţiile şcolii româneşti de matematică. Temele propuse constituie o extindere firească a programei analitice obligatorii de matematică, iar parcurgerea lor este necesară pentru abordarea unor probleme mai dificile”, transmit reprezentanţii ISJ Suceava.


Intră acum și în grupul de