Acasă Social Prefectul Florin Sinescu ia masuri pentru ca transportul dializatilor din judet sa...

Prefectul Florin Sinescu ia masuri pentru ca transportul dializatilor din judet sa fie efectuat in conditii de siguranta, pe timp de iarna


Intră acum și în grupul de

 „Nu doresc să avem din nou situaţii de ambulanţe blocate cu oameni bolnavi aşteptând echipele de intervenţie”, a declarat, vineri, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, arătând că doreşte ca în această iarnă, indiferent de condiţiile meteo, transportul persoanelor ce necesită dializă să fie efectuat în condiţii de siguranţă.

sinescu



Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, transportatorii, chiar daca sunt privaţi trebuie să respecte anumite standarde şi procedure. Sinescu a precizat că a cerut o verificare completă maşinilor care efectuează transportul atât în ce priveşte echiparea tehnică pentru anotimpul rece inclusiv dotarea cu încărcătoare pentru telefoanele mobile, dar şi a şoferilor.

Prefectul a mai menţionat că va exista o comunicare permanentă între firmele ce asigură transportul dializaţilor şi Comandamentul judeţean pentru situaţii de urgenţă, iar şoferii se vor informa la fiecare deplasare în condiţii de avertizare meteo, şi se va face o prioritizare a deplasării bolnavilor către centrele de dializă sau casă în funcţie de starea vremii şi a drumurilor.

În judeţul Suceava există 336 de persoane care beneficiază de dializă în trei centre, două în municipiul Suceava şi unul în municipiul Rădăuţi, iar transportul este asigurat de două firme.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version