Deficit alarmant de medici in spitalele din judetul Suceava!


Intră acum și în grupul de

La Colegiul Judeţean al Medicilor (CJM) Suceava au fost înregistrate, pe parcursul anului 2013, mai multe solicitări din partea medicilor care au cerut echivalarea pentru a putea lucra în sistemul medical din străinătate. În cele din urmă, 8 medici suceveni au reuşit să emigreze în Franţa, Germania, respectiv Anglia, a declarat pentru NewsBucovina.ro, juristul CJM Suceava, Andreea Munteanu.

Ea  a arătat că din cei 8 medici, şapte au plecat în Franţa – doi având specialitatea medicină internă, unul fiind epidemiolog, unul pe ORL şi unul pe Urologie. În Germania a plecat un medic rezident de la obstetrică ginecologie şi un medic specializat pe chirurgie plastică şi reparatorie. În Anglia a plecat un singur medic de familie.

medici
“Situaţia este dramatică, deoarece la nivelul judeţului Suceava ne confruntăm cu un deficit major de medici. Există spitale la noi în judeţ, în care, din lipsa personalului medical nu se mai pot face liniile de gardă. Mai mult, în acest moment, la nivel de judeţ mai există un singur epidemiolog”, a transmis Munteanu.

Reamintim că în anul 2011, zece medici suceveni au emigrat în – Franţa, Belgia, Germania şi Suedia, iar în 2012, alţi şapte medici suceveni au emigrat în – Anglia, Franţa, Germania.


Intră acum și în grupul de