Consiliul Judetean al Elevilor Suceava cere acordarea subventiei la abonamentele TPL pentru elevi


Intră acum și în grupul de

După încă o ședință a Consiliului Local care a avut loc vineri, 14 februarie, nu s-a luat o decizie concretă privind acordarea subvențiilor pentru abonamentele TPL de care, printre alte categorii sociale, elevii ar trebui să beneficieze, arată într-un comunicat de presă, Tudor Găitan, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor.

Potrivit sursei citate, după mai bine de o lună și jumătate de la începerea anului curent, elevii și studenții sunt nevoiți să achiziționeze abonamentele pentru transportul public local la preț întreg, 66 de lei, în condițiile în care art. 84 alin. 1 din Legea Educației Naționale 1/2011 prevede ca elevii din învățământul obligatoriu și liceal acreditat/autorizat să beneficieze de tarif redus cu 50% pentru transportul local în comun.
Anul trecut, elevii și studenții aveau de plătit doar 15 lei pe toate traseele TPL Suceava, însă, anul acesta, în urma lipsei deciziei Consiliului Local, peste 3.000 de elevi au de suferit.

Consiliul Județean al Elevilor Suceava condamnă nehotărârea celor responsabili și solicită adoptarea unei decizii favorabile elevilor și studenților în timp cât mai scurt. Educația nu este un moft, este un drept susținut prin lege, iar lipsa subvenționării abonamentelor TPL pentru elevi, studenți și pensionari înseamnă încălcarea legii indiferent de orientarea politică sau de interesele proprii ale celor care decid.

Tudor Gaitan“Având în vedere faptul că elevii sunt principalii beneficiari ai sistemului educațional, lipsa sprijinului din partea autorităților locale este de neacceptat. Legea trebuie respectată, cu atât mai mult cu cât există familii cu mai mulți copii pentru care achiziționarea abonamentului la preț întreg, 66 lei, reprezintă un adevărat sacrificiu sau o imposibilitate. Această stare indecisă a deliberativului sucevean are consecințe directe asupra elevilor care, în urma lipsei fondurilor alocate transportului local în comun, vor ajunge chiar să renunțe la școală.

Pe viitor, sperăm la o colaborare mai strânsă între reprezentanții elevilor suceveni și autoritățile locale în vederea îmbunătățirii sistemului educational”, a declarat Tudor Găitan.


Intră acum și în grupul de