Vezi cate locuri de cazare ar putea asigura judetul Suceava pentru eventualii refugiati din Ucraina-UPDATE


Intră acum și în grupul de

centru radauti

UPDATE

 Premierul Poloniei, Donald Tusk, consideră că Ucraina se îndreaptă către un război civil, iar Polonia și vecinii săi trebuie să se pregătească pentru un val de refugiați. “Sunt foarte îngrijorat și nu doar Polonia, dar și Slovacia, Ungaria, România și Cehia, ca parte a rețelei Vișegrad, ar trebui să se pregătească imediat pentru un val de refugiați, în special pentru cei care care au nevoie de asistență medicală”, a spus Tusk, oficialul Varșoviei puternic implicat în soluționarea crizei de la Kiev.

Pentru a nu escalada conflictul şi ca manifestanţii să nu cauzeze pagube insemnate clădirii Administraţiei Regionale de Stat, Myhailo Papiev, guvernatorul regiunii Cernăuţi, a demisionat din funcţie, informează site-ul Zorile Bucovinei

Olecsandr Demidov, şeful Direcţiei Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei în regiunea Cernăuţi, a declarat, în faţa mulţimii adunate în faţa sediul executivului regional, că „miliţia e cu poporul”. Protestatarii au ocupat clădirea fără violenţă.

De asemenea, Consiliul Regional Cernăuţi a decis interzicerea pe teritoriul regiunii a activităţii Partidului Regiunilor şi a Partidului Comunist şi a adoptat hotărâri privind transmiterea neaplicarea pe teritoriul regiunii a decretelor preşedintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici.

Centrul regional de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil din Rădăuţi este singura structură din judeţul Suceava care ar putea primi, în prezent, refugiaţi, a declarat, joi, prefectul Florin Sinescu. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, în cazul în care vor exista refugiaţi din Ucraina, singura structură specializată este acest centru, care are o capacitate de o sută de locuri, în prezent fiind ocupate 31 dintre acestea. Sinescu a mai menţionat că dacă se va impune se vor putea amenaja şi alte spaţii pentru primirea de refugiaţi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că, în caz de nevoie, România poate prelua, pentru început, 3.500 de refugiaţi din Ucraina în spaţii de cazare.


Intră acum și în grupul de