Sindicalistii de la GENKO MED Suceava au protestat in fata Prefecturii, nemultumiti ca nu si-au primit salariile din septembrie, anul trecut


Intră acum și în grupul de

Treizeci de sindicalişti de la SC GENKO MED GROUP SRL Suceava, afiliaţi la Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA, au protestat joi după-amiază în faţa Prefecturii Suceava, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile din luna septembrie a anului trecut.

sinescu si sindicalistii

Acţiunea de protest a fost autorizată de către Primăria municipiului Suceava şi s-a desfăşurat fără perturbarea circulaţiei rutiere şi a ordinii publice.

O delegaţie alcătuită din patru persoane a fost primită de către prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, pentru a-şi prezenta nemulţumirea legată de faptul că societatea menţionată nu a achitat drepturile salariale aferente perioadei septembrie 2013 – ianuarie 2014.

Potrivit reprezentantul Guvernului în teritoriu, în urma discuţiilor purtate, s-a stabilit de comun acord ca doleanţele sindicatului să fie analizate în cadrul unei şedinţe a Comisiei de Dialog Social, care va avea loc în data de 25 februarie a.c. „Până în prezent, problema celor 72 de angajaţi de la SC GENKO MED GROUP SRL Suceava nu a fost cunoscută şi ne dorim ca în cadrul Comisiei de Dialog Social să vedem şi punctul de vedere al patronatului, în vederea identificării cauzelor care au condus la  nerespectarea contractului colectiv de muncă”, a declarat prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu.

Fabrica de seringi aparţine firmei cu capital italian Genko Med Group SRL din Suceava care a preluat în anul 2007, 98,76% din pachetul de acţiuni al SC Famos SA.


Intră acum și în grupul de