Bursa speciala pentru absolventi de studii superioare ai anului 2013, in martie, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Un număr de 122 de absolvenţi de studii superioare ai anului 2013 care primesc indemnizaţii de şomaj ar putea fi cooptaţi de agenţii economici din judeţul Suceava pentru a-şi efectua stagiatura în cadrul  Bursei speciale pentru persoanele cu studii superioare ce va fi organizată de AJOFM Suceava în luna martie.

Bursa locurilor de munca

Directorul executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, luni, că  pe 21 martie va fi organizată o Bursă specială pentru absolvenţi de studii superioare ai anului 2013 întrucât luna martie este ultima lună în care aceştia mai beneficiază de indemnizaţii de şomaj, expirând perioada de şase luni în care ei au avut această sumă plătită ca şi susţinere într-o anumită perioadă, cât şi-au căutat un loc de muncă.

Adomnicăi a spus că din data de 12 martie intră în vigoare Legea stagiaturii, respectiv Legea 35/ decembrie 2013, care reprezintă  o oportunitate pentru absolvenţii anului 2013 de a-şi găsi un loc de muncă, iar angajatorilor care angajează absolvenţi de studii superioare ai anului 2013 le oferă o serie de facilităţi .

“ Această lege doreşte să faciliteze tranziţia din sistemul de educaţie către piaţa muncii a acestor absolvenţi, încurajează absolvenţii care doresc să tranziteze din sistemul de educaţie către piaţa muncii fără această pauză care a fost perioada de şase luni de zile cât au primit indemnizaţie de şomaj”, a spus Adomnicăi.

Ea a precizat că legea respectivă permite ca după cele şase luni de zile cât efectuează perioada de stagiu în baza unui contract de stagiu, anexă la contractul de muncă, stagiarul să primească o adeverinţă sau un certificat de stagiu care îi echivalează cele şase luni de zile cu o vechime în specialitate.

Ea a spus că din luna martie se pot încheia acele convenţii care încurajează angajatorii să angajeze absolvenţi ai anului 2013 întrucât aceştia pot beneficia de o sumă cuprinsă între 500 până la 750 de lei lunar, timp de un an, cu condiţia să menţină raporturile de muncă timp de 18 luni de la data încheierii contractului de muncă.

Directorul executiv al AJOFM Suceava a spus că bugetul alocat instituţiei pentru anul 2014 permite încheierea a aproximativ 200 de astfel convenţii pentru absolvenţii de studii superioare, în evidenţele AJOFM Suceava aflându-se 122 de absolvenţi de studii superioare ai anului 2013 care pot beneficia de aceste facilităţi în acest an.

Ea a precizat că din cei 122 de absolvenţi aflaţi în evidenţele instituţiei aproximativ 40 la sută sunt absolvenţi de studii economice, management, marketing, administraţie publică, sau kineto-terapie.


Intră acum și în grupul de