Romanii din Cernauti, amenintati cu inchisoarea pentru pasaportul romanesc


Intră acum și în grupul de

pasaportOamenii care au cetățenie dublă vor avea de suferit pe teritoriul Ucrainei. A fost propus un proiect de lege care prevede privarea de libertate pe un termen de trei până la zece ani. Această lege îi privește și pe etnicii români din Cernăuți, Odesa care au sau vor să obțină cetățenia României, scrie dcnews.ro.

“Scandalul recent pe marginea posibilei duble cetățenii ale unor funcționari publici (Mykola AZAROV, Andrii KLIUEV etc) și informațiile cică mulți locuitori ai regiunilor limitrofe, pe lângă pașapoarte ucrainene dețin, de asemenea, și pașapoarte românești, ruseși, face această problemă extrem de acută.

Problema constră în faptul că interdicția dublei cetățenii este prevăzută de Constituție, dar legea nu prevede tragerea la răspunedre pentru deținerea cetățeniei duble. Am decis să corectăm situația”, a spus deputatul Oleksandr Bryhynți, conform Chernivtsinews.com.

Astfel, cetățenii obișnuiți vor fi privați de orice drept politic (inclusiv dreptul de a vota), iar funcționarii publici vor risca  pedepsa cu închisoare de la trei până la zece ani.


Intră acum și în grupul de