USV organizeaza a VII-a editie a concursului pentru liceeni “Student pentru o zi”

Afis_SPOZ_2014Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează a VII-a ediţie a concursului „Student pentru o zi”, oferind liceenilor din clasele a XII-a şi a XI-a din Regiunea Nord-Est oportunitatea de a trăi o experienţă academică universitară unică, într-un context educaţional dinamic şi competitive, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit sursei citate, manifestarea va avea loc sub forma unui concurs individual pentru elevii claselor a XII-a (1-2 participanţi/domeniu/colegiu) şi a unui concurs pe echipe pentru elevii claselor a XI-a.

Domeniile concursului individual pentru elevii claselor a XII-a sunt: Economie, Istorie, Geografie, Ştiinţe socio-umane – 22 martie; Română, Engleză, Franceză, Spaniolă, Italiană – 29 martie; Informatică, Electronică-Automatizări, Electrotehnică, Electromecanică şi Energetică, Mecatronică-CAD – 05 aprilie;

Domeniile concursului individual pentru elevii claselor a XI-a sunt: Română, Engleză, Franceză – 17 mai; Informatică, Electronică-Automatizări, Electrotehnică, Electromecanică şi Energetică, Istorie, Geografie, Ştiinţe socio-umane – 18 mai.

În document se arată că premiile oferite reprezintă certificate de agrementare însoţite de scutirea taxelor de înscriere şi înmatriculare pentru concursul de admitere la programele de studii ale USV, abonamente pentru o lună la Bazinul de înot al USV, la Sala de forţă sau la manifestările culturale care vor avea loc în Auditorium “Joseph Schmidt”, precum şi alte materiale promoţionale USV. Profesorii însoţitori şi elevii implicaţi în concurs vor primi diplome de participare.

Vor fi organizate vizite ale campusul universitar, prezentări ale ofertei educaţionale a USV, prelegeri ale unor cadre didactice universitare, dar şi alte activităţi recreative alături de studenţii şi profesorii USV.

Înscrierile la concurs se pot face până la data de 17 martie 2014 pentru clasele a XII-a, respectiv 14 aprilie 2014 pentru clasele a XI-a, prin e-mail sau fax, la doamna Laura TĂNASE, asistent coordonator Concurs „Student pentru o zi”, telefon: 0744/612.844, fax: 0230/520.316 sau e-mail: 1zi@usv.ro.

Mai multe detalii privind desfăşurarea acestei manifestări .pot fi găsite pe website-ul concursului „Student pentru o zi”, la adresa: http://www.1zi.usv.ro