Acasă Social Gravidele ar putea fi consultate si tratate GRATUIT. Vezi de cine depinde...

Gravidele ar putea fi consultate si tratate GRATUIT. Vezi de cine depinde asta!


Intră acum și în grupul de

gravida-001

Medicul ieşean Tudor Ciuhodaru, deputat al Partidului Poporului Dan Diaconescu (PPDD), a depus, luni, la Parlament o iniţiativă legislativă prin care doreşte ca toate femeile însărcinate să beneficieze pe perioada sarcinii de tratament medical gratuit, pentru investigaţii şi consultaţii, scrie libertatea.ro.



Potrivit sursei citate, deputatul Ciuhodaru a declarat: “Motivaţia unui astfel de demers legislativ este legată de necesitatea unor politici publice privind sănătatea reproducerii şi de stimulare a natalităţii, în absenţa cărora România se îndreaptă spre un dezastru demografic. România a ajuns pe primul loc în UE la mortalitate infantilă, iar natalitatea a scăzut la aproape jumătate faţă de 1990, fapt ce va avea impact negativ atât pe piaţa muncii ce va rămâne fără salariaţi, cât şi a asigurării bugetului de sănătate şi de pensii”.

Ciuhodaru a mai spus că din cauza faptului că majoritatea consultaţiilor pe perioada sarcinii sunt extrem de scumpe, nefiind decontate de bugetul statului, multe dintre gravide nu ajung nici măcar o dată la ginecolog.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version