Campanie umanitara: „Fii si tu iepurasul de Paste al lui Sebastian!”, sustinuta de ASUS Suceava


Intră acum și în grupul de

Campanie umanitara de CraciunAsociația Studenților din Universitatea Suceava (ASUS), în colaborare cu Asociația Tinerilor Istorici și Diplomați (ATID), organizează în perioada 31 martie – 14 aprilie 2014, Campania Umanitară: „Fii și tu iepurașul de Paște al lui Sebastian!”, informează într-un comunicat de presă, organizatorii evenimentului.

Potrivit sursei citate, prin această campanie umanitară organizatorii își propun să contribuie la viitoarele operații ale lui Sebastian Crăciun, un tânăr poet în vârstă de 11 ani, din Câmpulung Moldovenesc, diagnosticat de la vârsta de 3 luni cu Tetrapareza Spastică. În urma intervențiilor chirurgicale efectuate până în prezent, precum și a tratamentul medicamentos, Sebastian a reușit să își recupereze mobilitatea mâinilor în proporție de 80%. Deși posibilitățile materiale ale părinților au fost limitate încă de la debutul bolii, aceștia nu au precupețit nici un sacrificiu pentru recuperarea băiețelului. În pofida dizabilitățior fizice ale acestuia, de la vârsta 4 ani părinții l-au înscris la grădinița normală din oraș unde a continuat să meargă până la începerea școlii. Sebastian a reușit să scrie până la această vârstă 2 cărți de povești și poezii pentru copii, artă care l-a ajutat să treacă mai ușor peste această boală și să își înfrunte condiția. Urmatoarea operație, care va putea să îl pună pe picioare va avea loc în luna mai, la Chișinău, intervenție pentru care Sebastian are nevoie de aproximativ 1.800 de euro.

În documentul citat se arată că, Campania Umanitară: „Fii și tu iepurașul de Paște al lui Sebastian”, se derulează pe parcursul a două săptămâni, printr-un program de strângeri de fonduri, piesă de teatru și concert umanitar.

Urnele pentru strângerea de fonduri vor fi amplasate la: Carrefour, Liceele județene și la Universitatea „Ștefan cel Mare” (Book Cafe, Restaurant USV), în intervalul orar 10:00 – 18:00, pe tot parcursul campaniei.

Piesa de teatru va fi susținută de către Teatrul Fabulinus, în data de 9 aprilie, de la ora 18:00, în Auditorium “Joseph Schmidt”.

 


Intră acum și în grupul de