Doar doi dealeri auto din Suceava validati in Programul Rabla 2014


Intră acum și în grupul de

Doar doi dealeri auto din judeţul Suceava au fost avizaţi de Administraţia Fondului de Mediu pentru a participa în Programul Rabla din anul 2014.

Potrivit anunţului postat pe site-ul AFM, din cei 87 de dealeri din ţară, unii dintre ei cu puncte de lucru în mai multe judeţe, în judeţul Suceava a fost acceptată cererea Autoservice SRL Suceava, de pe  str Şoseaua Suceava Fălticeni, E85, dar şi un dealer Renault, firma Darex Auto SRL din Şcheia.

 

Pentru prima dată în acest program , tichetele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor şi vor  intra și autovehicule cu o vechime mai mare sau egală cu 8 ani;

Astfel, în acest an, persoanele fizice care doresc să beneficieze de un tichet electronic se vor adresa direct producătorilor/dealerilor validaţi în program. Administrația Fondului pentru Mediu va aloca un număr de 20.000 de tichete, bugetul total fiind de 140 milioane lei. Pentru prima dat ă tichetele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, urmând să fie alocate electronic în sistemul informatic al AFM. De asemenea, se va utiliza un singur tichet electronic pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, valoarea acestuia este de 6.500 lei.

Pentru stimularea achiziţionării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul,

se va oferi posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în

valoare de 500 lei pentru:

• achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6;

• achiziţionarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de

emisii de CO2 mai mică de 100g/km;

• achiziţionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

Tichetele alocate pentru persoanele fizice vor fi distribuite pe fiecare județ, în

raport cu numărul autovehiculelor uzate aflat în evidenţele Direcţiei Regim Permise

de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. La nivelul fiecărui județ, vor fi

repartizate în mod egal între punctele de lucru aparţinând producătorilor validați şi

situate în respectiva unitate teritorială. Pentru persoanele fizice, sesiunea de finanţare va fi organizată în patru etape, fiecare etapă având o durată de câte 60 zile.

În prima etapă, toate tichetele alocate destinate persoanelor fizice vor fi repartizate pe fiecare județ, în raport cu numărul autovehiculelor uzate aflat în evidenţele DRPCIV.rabla

 

În a doua etapă, tichetele aferente fiecărui judeţ rămase neutilizate, precum și cele alocate pentru care s-au anulat notele de înscriere, vor fi redistribuite în mod egal între punctele de lucru aparţinând producătorilor validați din respectiva unitate teritorială.

 

În a treia etapă, tichetele rămase se împart, în mod egal, între punctele de lucru ale producătorilor validaţi din judeţul respectiv. În această etapă, orice producător validat poate ceda tichetele alocate în favoarea unui alt producător validat, cu obligaţia de a informa, în prealabil, Administraţia Fondului pentru Mediu.

 

În ultima etapă, tichetele rămase se vor împărti în mod egal, între punctele de

lucru. Pot participa doar producătorii validaţi care, în etapa a treia, au consumat toate

tichetele alocate.

În cazul în care la sfârşitul ultimei etape vor rămâne tichete neutilizate, acestea

vor fi anulate.


Intră acum și în grupul de