Multiplul campion national la atletism, Silviu Casandra, va da startul la crosul organizat de Clubul Rotary Suceava in centrul orasului Suceava


Intră acum și în grupul de

Programul “Promenada Inimilor” va debuta duminică, 28 septembrie, la ora 10.00, și la Suceava, la eveniment fiind invitat multiplul campion național la altletism, Silviu Casandra.

silviu casandra

Clubul Rotary Suceava-Bucovina împreună cu Fundaţia Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie și Forumul Național de Prevenție organizează prima ediție a programului “Promenada Inimilor”, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, care se sărbătoreşte pe 29 septembrie.

Reprezentanții Clubului Rotary îi invită, duminică, pe toți sucevenii la mișcare, la un cros în centrul municipiului Suceava, pe o distanță de trei kilometri. Traseul planificat de către organizatori pornește din zona steagurilor, din Parcul Central, continuă pe esplanada Casei de Cultură pe strada Nicolae Bălcescu până la sensul giratoriu de la blocul turn, pe strada Ana Ipătescu, pe lângă Biblioteca Județeană și se încheie în zona steagurilor. De menționat este faptul că sucevenii care vor lua parte la manifestare vor trebui să facă patru ture pe traseul propus, ceea ce înseamnă parcurgerea a trei kilometri. Startul crosului va fi dat de către multiplul campion național la altletism, Silviu Casandra, și tot el va premia câștigătorii.

Crosul va fi organizat pe trei categorii de vârstă, după cum urmează: copii până în 14 ani, adolescenți și adulți între 14 și 35 de ani și adulți peste 35 de ani, atât la masculin, cât și la feminin. Premierea se va realiza la fel, pe fiecare categorie de vârstă, locul I va primi suma de 150 de lei, locul II – 100 de lei, iar locul III – 50 de lei, plus diplome și medalii.

De asemenea, pentru primii 100 de participanți înscriși în cursă, Clubul Rotary Suceava-Bucovina a pregatit tricouri cadou.

Potrivit organizatorilor, “Promenada Inimilor” este un proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

Cunoscutul medic cardiolog și membru al Fundaţiei Române a Inimii şi al Clubului Rotary Suceava-Bucovina, dr. Mihai Creţeanu, a atras atenția asupra faptului că 60% din populația adultă suferă de boli cardiovasculare. De aceea, foarte important este ca oamenii să conștientizeze că efectuarea a 30 de minute în fiecare zi de mișcare, într-un ritm alert, reduce riscul acestor boli.

„PROMENADA INIMILOR este un proiect amplu al Clubului Rotary, care se desfășoară în peste 30 de orașe din întreaga țară și din Republica Moldova. Anul acesta am decis să susținem și noi programul, stimulând astfel accesul la mișcare al sucevenilor. Este, de asemenea, un proiect care susține orientarea Clubului spre comunitate. Invitam sucevenii să participe în număr cât mai mare și le mulțumim pe această cale că susțin proiectele noastre”, a declarat Mihai Maxim, președinte al Clubului Rotary Suceava-Bucovina.


Intră acum și în grupul de