Suceveanul Andrei Dorin Rusu de la CSM Dorna va participa, în week-end, la Campionatul Balcanic de Atletism de Seniori de la Stara-Zagora din Bulgaria. El va încerca să obțină calificarea la Campionatul European de Seniori de la Berlin


Intră acum și în grupul de

Sportivul sucevean Andrei Dorin Rusu de la CSM Dorna Vatra Dornei va participa, în week-end, la Campionatul Balcanic de Atletism de la Stara-Zagora din Bulgaria.

 

Astfel, potrivit antrenorului Cristian Prâsneac, vineri și sâmbătă 20 -21 iulie la Stara-Zagora, în Bulgaria, se va desfășura Campionatul Balcanic de Atletism, categoria Seniori.

La startul competiție se aliniaza la start un singur atlet din județul Suceava, respectiv  Andrei Dorin Rusu, legitimat la CSM Dorna Vatra-Dornei.

El va participa la proba de 1500 metri unde, la startul competiției sunt înscriși 17 concurenți din 12  țari.

Andrei Dorin Rusu va pleca în competiție cu primul timp din Balcani, timp obținut la Grand Prix Bruxelles din Belgia desfășurat în 30 iunie unde sportivul sucevean a fost cronometrat cu  3,42,67 fiind clasat pe al treilea loc la acel concurs.

Prâsneac a declarat că și-ar fi dorit adversari mai tari la această competiție unde, împreună cu sportivul Andrei Dorin Rusu încearcă baremul pentru Campionatul European de Seniori care are loc la începutul lunii august la Berlin, în Germania.

El a menționat că dacă la această competiție nu va fi obținut baremul pentru a participa la campionatul european de seniori, Andrei Dorin Rusu, care este în primul an la categoria tineret după rezultatul obținut la Bruxelles, are baremul necesar în proba de 1.500 de metri pentru Campionatul European de tineret care se va desfășura la Gavle, în Suedia în perioada 11-14 iulie 2019. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de