Sute de persoane au participat la evenimentul de lansare a echipei de rugby seniori a orașului Gura Humorului. ACS Rugby Club Gura Humorului este un proiect susţinut de DHL Express România şi BCR

Peste 250 de oameni au fost prezenţi, sâmbătă, pe stadionul Tineretului pentru a cunoaşte lotul de jucători al echipei de rugby seniori a oraşului Gura Humorului proaspăt înființată.

A.C.S. Rugby Club Gura Humorului este un proiect susţinut de DHL Express România şi Banca Comerciala Româna, dezvoltat în parteneriat cu Primăria Oraşului Gura Humorului, Fundaţia Te Aud România şi Clubul Sportiv Şcolar Gura Humorului.

‘R.C.G.H. a apărut ca o extensie a programului de burse sportive pe care Te Aud România le oferă tinerilor dezavantajaţi, însa foarte talentaţi la rugby. Obiectivul nostru principal este ca aceasta echipă de rugby să fie o pârghie de lansare pentru jucătorii care termină junioratul la Gura Humorului şi îşi doresc o carieră sportivă. Gura Humorului este o pepinieră a rugby-ului românesc – drept dovadă numărul mare de jucători profesionişti de rugby şi rezultatele obţinute de juniori în ultimii ani.’, a spus  Gabriela Popescu – membru fondator al Te Aud România şi preşedinte al noului club înfiintat.

„Ne bucurăm că am reuşit să punem pe picioare această echipă, care va prelua din mers jucători de la juniori şi-i va promova mai departe. Încă mai avem mult de muncă, dar suntem convinşi că vom reuşi să facem un success din acest proiect. Le mulţumim pe această cale celor doi sponsori principali, cât şi firmelor din zonă care ni s-au alăturat la început de drum. Rugby Club Gura Humorului este un proiect al comunităţii şi sperăm să găsim susţinere din partea unui număr cât mai mare de actori locali”, a adăugat antrenorul Andrei Varvaroi.

Proiectul demarat în urmă cu câteva luni se bucură de sprijinul necondiţionat al Primăriei Oraşului Gura Humorului şi Federaţiei Române de Rugby.

‚Gura Humorului este un oraş care încurajează sportul. Ne mândrim cu toţii de performanţele sportivilor noştri, mai ales la rugby. Căpitanul naţionalei şi 5 titulari sunt de la noi din oraş. Rugby Club Gura Humorului se bucură de susţinerea în totalitate a Primăriei – de acum înainte tinerii sportivi vor putea face performanţă şi la ei acasă.’ a declarat Primarului oraşului Gura Humorului , domnul inginer Marius Ursaciuc.

Printre cei peste 250 de oameni prezenţi la eveniment s-au numărat reprezentanţi ai Consiliului Judetean Suceava şi autorităţilor locale; reprezentanţi ai celor doi sponsori principali, membri ai comunităţii locale dar şi foşti jucători de rugby din perioada Minerul Gura Humorului printre care amintim dl George Straton (fost preşedinte FRR), Mircea Paraschiv (fost internaţional), Vasile Sevastru, Constantin Vlad, Vasile Conache, Dumitru Livadariu, Dumitru Grig, Sorin Tofan şi Vasilica Vasiliu.

În cadrul evenimentului, R.C.G.H. a disputat un meci amical cu LPS Suceava. Echipa de la Gura Humorului are un lot de 37 de jucători – majoritatea dintre aceştia fiind prezenţi pe 22 Septembrie pe Stadionul Tineretului.

 ‘Avem o echipă cara îmbină expierenţa cu tinereţea. Mai mult de jumătate din lot sunt jucători sub 23 de ani cărora le dăm posibilitatea să joace şi să se dezvolte pe plan sportiv. Rezultatele excelente de la juniori ne dau speranţă şi ne obligă să contruim o platformă solidă pentru absorbţia acestora când ajung la vârsta senioratului, astfel să nu se mai piardă jucători valoroşi .’ ne explica Ştefăniţă Rusu – manager al A.C.S. Rugby Club Gura Humorului.

Următorul meci al echipei de la Gura Humorului se va disputa în deplasare – duminică 30 Septembrie 2018 – pe terenul celor de la CSUAV Arad.

Tot în cadrul evenimentului, s-a lansat şi editia a II-a a ‚Rugby pentru toti copiii 2018’. Anul trecut s-au oferit tinerilor dezavantajaţi cu abilităţi sportive deosebite 11 burse în cadrul proiectului finanţat de DHL Express România şi Banca Comerciala Româna. În acest an – numărul burselor s-a mărit la 20 – mărindu-se în acelaşi timp şi comunitatea de mentori. Alături de mentorii de anul trecut – din care amintim Daniel Kearvell – Director General DHL România, Sergiu Manea – CEO Banca Comerciala Româna, Dan Suciu – – purtător de cuvânt Banca Nationala a României – s-au mai alăturat: George Straton – fost preşedinte Federaţia Română de Rugby, Daniel Filip Tandreu – Managing Partner Biowelt Handel, dar şi membri importanţi ai comunităţii judeţene.

Programul de mentorat, implementat de Te Aud România în parteneriat cu ceilalţi actori implicati urmăreşte dezvoltarea personală a tinerilor, monitorizarea frecvenţei şcolare şi rapoarte trimestriale privind performanţa şcolară.

‘Suntem încântaţi să luăm parte la această iniţiativă a comunităţii din Gura Humorului. Programul de mentorat este menit să creeze oportunităţi pentru aceşti tineri. Echipa de rugby de seniori a oraşului Gura Humorului este dovada că suntem dedicaţi în a creşte oportunităţile pentru tinerii din această regiune’. A declarat Daniel Kearvell – Managing Director DHL România.(C.P.)