Dorneanul Andrei Dorin Rusu a devenit dublu campion balcanic la cros. El a câștigat primul loc la proba de 8000 de metri și medalia de aur cu echipa României


Intră acum și în grupul de

Sportivul dornean Andrei Dorin Rusu a obținut, duminică, titlul de campion balcanic la cros și a cucerit și medalia de aur cu ehipa Româniai în cadrul Campionatului Balcanic de Cros.

Potrivit antrenorului acestuia, Cristian Prâsneac, duminică, la Botoșani a avut loc Campionatul Balcanic de Cros la care au participat sportivi din opt țări.

Competiția s-a desfășurat în Padurea Rediu pe o tură de 1500 metri, iar finalul competiției, în proba de 8000 metri, la categoria Tineret, primul loc și titlul de campion balcanic a fost cucerit de Andrei Dorin Rusu legitimatla CSM Dorna Vatra-Dornei club finanțat de Primăria Municipiului Vatra-Dornei și Consiliul Local Vatra Dornei.

Medalia de argint a fost obținută de bulgarul  Ivo Balabanov, iar bronzul de turcul Onur Aras.

În aceeași competiție, Andrei Dorin Rusu a cucerit medalia de aur și cu echipa României unde a avut colegi pe Chiș Laviniu de la CSU Oradea, Coman Nicolae Marian de la Steaua Bucuresti și Ionuț Valentin Drăgușin de CS Drăgășani.

Antrenorul Cristian Prâsneac a declarat că este bucuros de cele două titluri de Campion Balcanic, dar și maturitatea sportivului său de la o cursă la alta.

„Andrei a controlat toată cursa ca un mare campion și pe ultima parte a mărit tempoul iar adversarii nu i-au ținut față”, a spus Prâsneac.

El a menționat că după această cursă Andrei Dorin Rusu s-a calificat pentru Campionatul European de Cros care se va desfășura în data de 9 decembrie în localitatea Tilburg din Olanda.(N.B.)


Intră acum și în grupul de