Evoluția sportivului dornean Andrei Dorin Rusu îl face pe antrenorul său, Cristian Prâsneac, să fie încrezător la Campionatul European de Cros din Olanda: Putem face o figură frumoasă printr-o clasare cât mai în față


Intră acum și în grupul de

Evoluția din ultima perioadă a sportivului dornean Andrei Dorin Rusu îl determină pe antrenorul său, Cristian Prâsneac, să fie încrezător în vederea participării la Campionatul European de Cros, categoria Tineret, care se va desfășura în 9 decembrie în Olanda.

Prâsneac a declarat că Dorin Andrei Rusu a obținut, duminică, locul patru în cadrul unei competiții sportive internaționale Crosul „15 noiembrie” desfășurat la Brașov și la care s-au aliniat la start peste 1000 de concurenți de toate vârstele, amatori, dar și profesioniști.

Ajuns la cea de-a 29-a ediţie, anul acesta Crosul „15 noiembrie” a venit cu mai multe noutăţi, a explicat Prâsneac, menționând că în primul rând traseul este unul omologat de 5 kilometri, iar competiţia a căpătat caracter internaţional.

În competiţie au intrat, pe lângă concurenții români şi atleţi profesionişi din 15 ţări, iar fiecare sportiv a trecut prin control anti-dopping după terminarea cursei.

Mai mult, în acest an, crosul a fost cronometrat profesionist.

Tot în acest an startul s-a dat din faţa Secţiei 440 „Ştanţe şi Matriţe” a fostei Uzine Steagu Roşu.

La acestă competiție s-au înscris și sportivii de la CSM Dorna Vatra-Dornei, club sprijinit de Primăria și Consiliul Local  Vatra-Dornei, iar la finalul cursei de seniori sportivul dornean Andrei Dorin Rusu a sosit al patrulea.

Pe primul loc s-a clasat sportivul  Rinas Akhamadeev din Rusia, pe locul secund sosind sportivul român

Nicolae Soare, iar pe locul al 3 a sosit un sportiv din Germania, Sebastian Udo Hendel.

Organizatorii au realizat și un clasament național unde sportivul dornean Dorin Andrei Rusu a ocupat poziția a doua și medalia de argint.

La categoria juniori 1 delegația dorneana a mai obținut o medalie de argint prin Sebastian Cătălin Liscan.

„Mă bucură evoluția sportivului meu Rusu Dorin Andrei la această competiție ținând cont că primi trei sportivii au participat, anul trecut, la Jocurile Olimpice de la Rio și anul acesta la Campionatul European de Seniori de la Berlin. Ne dă încredere că dacă facem o pregătire bună până la Campionatul European de Cros care are loc pe 9 Decembrie la Tilburg -Olanda la categoria Tineret putem face o figură frumoasă printr-o clasare cât mai în față”, a declarat Prâsneac.

De menționat este că Dorin Andrei Rusu a devenit în acest an dublu campion balcanic la cros la categoria Tineret.


Intră acum și în grupul de